: William kjøpte Williams | Din Fritid

William kjøpte Williams

Han var ganske så lei mellomnavnet sitt under oppveksten, men da Sverre William Olsen så seg om etter ny jobb og en ny bransje - og Williams Caravan ble til salgs - falt mange brikker på plass.

Vokste og flyttet

Firmaet Williams Motor- Caravan og Bilutleie, ble etablert på 1980-tallet av William Henriksen på Kråkerøy, i Fredrikstad. I starten var Williams hovedsakelig et bilutleiefirma, men startet å selge campingvogner på slutten av 80-tallet. I 1990 overtok Kjersti og Otto Sørensen og navnet ble etter hvert endret til Williams Caravan AS. I denne perioden solgte Williams vogner fra Dethleffs, Kabe, Sprite, ABI, Challenger, LMC (Münsterland), Tabbert og Wilk. I 2007 vokste Williams ut av lokalene de hadde på Greåker og flyttet til større lokaler i Elgveien, i Råde. Lokalene ligger nært knyttet til E6, sentralt mellom østfoldbyene Moss, Fredrikstad og Sarpsborg. Kun 15 min fra Rygge flyplass og 90 min fra Gardermoen. I 2010 ble Williams ren Dethleffs- forhandler og startet med Sunlight bobiler. Året etter ble det ekstra mening i navnet igjen: Da ble Williams Caravan AS solgt til Sverre William Olsen, som nå eier og driver firmaet. Olsen kom fra byggebransjen, men hadde 22 års erfaring som helårs campingvogneier. – Jeg så mange muligheter i firmaet. Hytter er for dyrt for de fleste, og da er campinglivet et økonomisk gunstig alternativ, forteller Sverre William Olsen, som møter oss med et smil da vi treffer ham en kald mars-dag i Råde.

Satser

Kaffen er ikke langt unna, og Sverre William kan fortelle at i motsetning fra de fleste forhandlere, så selger de flere campingvogner enn bobiler. Det skyldes både historikken og beliggenheten tett på Østfold-kystens mange fastligger-campingplasser. – Vi har et eldorado her i skjærgården ved Østfold, det er mange som har forstått hvor attraktivt området er - og hvor godt det er tilrettelagt for fastliggere her, forteller Sverre William Olsen. Han mener området absolutt kan sammenlignes med svenskenes berømte vestkyst. Men svenskene har vært langt flinkere til å markedsføre området som en attraktiv turistdestinasjon. Spesielt er William glad i Hvaler-øyene, hvor han selv er fastligger på Listranda camping i sommerhalvåret.

Paradis for barna

– Vi begynte å campe da barna var små. Så nå flytter vi i campingvognen fra skolen slutter og ut ferien. På vinteren liker vi oss godt på Skeikampen. Der henter jeg mye praktisk erfaring siden jeg bruker vognen under alle forhold. Det er ikke alle campingvogner som fungerer for fire aktive skiløpere i 25 minusgrader. Ideene om forbedringer og mine erfaringer, prøver jeg hele tiden å kanalisere tilbake til kundene mine - og til produsentene, forteller han. – Det er ikke alltid det skjer noe likevel, men uansett er det en nyttig erfaring at de får tilbakemeldinger. Jeg bytter ofte campingvogn og er bevisst hva jeg tester ut. Da er det lettere å gjøre riktige anbefalinger for kundene. Jeg tror det er mange forhandlere som ikke prøver produktene de selger. De mangler rett og slett egen erfaring, og det mener jeg er en stor svakhet.

Verkstedet

Williams Caravan i Råde selger årlig rundt 170 enheter og har en stab på åtte årsverk, hvorav fire personer jobber på verkstedet. – Men i juli kunne vi vært 12 personer bare på verkstedet, forteller William med et sukk. – Vi fikk nytt verksted i vinter, og satser på denne delen av driften. Men det er ikke lett å være i denne bransjen som er så sesongbasert forteller han, og minner om at det er viktig at kundene er klar over at alle forhandlere må ha jobb til sine ansatte året rundt. – Vi strekker oss langt, men klarer ikke å hjelpe alle i juli måned. De som jobber i firmaet må også ha ferie, og de fleste vil jo gjerne ha ferien samtidig med barna. I sommerhalvåret har vi en til to servicebiler ute, som utfører gasstester og fukttester. De bytter også takluker og vannkraner, mens større jobber må inn på verksted, forteller Sverre William. – Min oppfordring til våre kunder og folk flest er at de må bli flinkere til å si fra, og å planlegge når det er noe som skal utbedres på bobilen eller campingvogna. Det er alt for mange som reiser fra vogna og tenker at det sikkert går bra. Men min erfaring er at det fort kommer en overraskelse: Kulde og snø ødelegger mye, høstvinden tar tak i både vogner og fortelt, og det er ikke sjelden at trær og grener også gjør stor skade. Våren 2012 bygde Williams en utstillingshall og har nå en ganske stor innendørs utstilling. Vinteren 2013 ble butikken pusset opp.

Fremtidsrettet

– Jeg investerer langsiktig når jeg bygger opp Williams Caravan. Dette skal være en trygg arbeidsplass som jeg kan bli pensjonist i. Derfor preger langsiktighet alt jeg gjør, og jeg håper også at denne tankegangen skal komme kundene til gode. Jeg er ydmyk overfor at firmaet har hatt en start hos andre, og jeg er glad for at de gamle eierne Kjersti og Otto Sørensen er innom og drikker kaffe.

Vognspesialisten

Campingvogn har Williams vært store på lenge. De har mange vogner på lager, og leverer raskt. Det går mest i store fastliggervogner, men de selger også kjørevogner og bobiler. Spesielt når det gjelder de korte og lette vognene er det mer impulskjøp hos kundene, forteller Olsen. De vil gjerne ha med vogna med en gang, og sesongen er fra mai til september. – Vi er i tillegg store på rekvisita og har mye varer i butikk, her finner du alt fra reservedeler til kjemikalier. Vi har gode priser og billig gass, forteller en fornøyd daglig leder. Veldig mange av våre kunder er faste, og det er tydelig at campinglivet går i arv for mange. Vi selger opplevelser, og de går hånd i hånd med følelser. For eksempel er det unike samholdet blant barna på campingen et viktig argument for mange. Jeg synes å merke at campinglivet har fått bedre rykte og innpass hos nye kjøpesterke grupper som vi tidligere ikke har sett, og det er godt nytt. – Vi har mange småbarnsforeldre som kjøper brukt campingvogn. En annen tydelig gruppe er 50-åringer som skal ha nye ego-vogner. Uansett pleier jeg å gi råd om at du ikke skal kjøpe en dyrere vogn enn at du har ”råd” til å la den stå en helg om du har annet du heller vil gjøre, forteller daglig leder og eier i Williams Caravan, Sverre William Olsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden