Ducato: Bestselger 2020: Bestselger i Europa 2020 | Din Fritid
Ducato: Bestselger 2020

Bestselger i Europa 2020

I år fyller Ducato 40 år, og kan feire med at de solgte flest nyttekjøretøyer på det europeiske markedet i 2020 - og det for første gang. Og ikke nok med det - Ducato er i tillegg det mest populære bobil-chassiset over hele Europa.

I et bilmarked som ellers har falt, har Ducato solgt rundt 150 000 enheter og hatt en volumøkning på 7,6 prosent, noe som vil si en total markedsandel på 20,5 prosent, forteller Fiat i en pressemelding til Din Fritid.

40 år med italiensk historie

Produksjonen startet i 1981 i Sevel i Val di Sangro hvor de fremdeles holder til, og er den største fabrikken i verden som produserer mellomstore til store varebiler. I 2020 var det det første produksjonsanlegget i Italia som åpnet igjen etter første lockdown, med fokus på god sikkerhet for sine over 6000 ansatte. Det brede utvalget av karosseri og chassis har gjort Fiat Ducato til et førstevalg når det gjelder spesialutstyrte vare- og bobiler for mange.

Ducato som bobilchassis

I løpet av det siste tiåret i Europa har 500 000 familier kjøpt en bobil bygget på Fiat Ducato. Mye på grunn av det brede utvalget av karosserivarianter, den kvadratiske formen på lasterommet, motor og kjøreegenskaper. Bobilene er designet og utviklet i samarbeid med de største europeiske bobilprodusentene.

Ny teknologi mot målet om “null utslipp” med E-Ducato

Selskapet har nå ønske om å bevege seg mot nullutslipp med den fullelektriske versjonen av Ducato, som det jobbes iherdig med for tiden. Designet i tråd med Fiat Professional’s høyeste kvalitetsstandarder, vil nye helelektriske Ducato bli tilgjengelig i alle karosserivarianter med samme lastevolum som den tradisjonelle Ducato. Dette inkluderer den beste nyttelasten på markedet, opptil 1950 kg. Ulike batterialternativer vil også bli tilbudt, med en rekkevidde fra 230 til 360 km.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden