Stikkontakt på boks: Light-utgavene | Din Fritid
Hva gjør du når du har lavt batterinivå og skal se på favorittfilmen? En løsning kan være Ryobis inverter. Men forvent ikke uendelig med energi.
Stikkontakt på boks

Light-utgavene

I årets første utgave av Din Fritid gjorde vi en sammenligning av bærbare batterier med innebygget 230 volts stikkontakt. Felles for de tre testenhetene var at de var store og kraftige. Det finnes imidlertid mindre og rimeligere alternativer på markedet også. I denne utgaven ser vi nærmere på to alternativer fra Ryobi.

Du finner karakteristisk gulgrønne Ryobi-verktøy i mange tusen norske hjem. De fleste har gått for 18 volt-serien, hvor du får drill, sag, pussemaskin og vinkelsliper - som alle passer på det samme batterisystemet. Vi ble skikkelig nysgjerrige da vi hørte at produsenten har kommet med en liten inverter til batteriene. Den gir 230V i den innebygde stikkontakten når du kobler til et batteri.

36 volt

Produsenten tilbyr også en kraftigere batteriserie. Med høyere spenning kan man bruke batteri som energikilde også på gressklipper, motorsag og snøfreser. De to systemene er ikke kompatible med hverandre, og krever egne batterier og ladere.

Vi har testet begge løsningene, og begynte optimistisk med å koble til den samme kraftige varmeovnen (på 2000 watt) som vi benyttet i forrige test. Det skal sies at oppgitt kapasitet er 150 watt for 18V-serien og 300 watt for 36V-serien. Begge løsningene varslet umiddelbart at dette var en for stor oppgave, og varsellampene blinket oppgitt rødt. Det samme skjedde da vi koblet til en hårføner – selv uten å aktivere varmeelementet i denne ble jobben for krevende.

Vi tok derfor et langt steg ned på skalaen, og koblet opp en projektor på 60 watt. Da leverte begge løsningene godt: 36 volt-batteriet holdt i litt over to timer (to timer og fire minutter, for å være nøyaktig), mens lillebror klarte til sammen én time og tre minutter. Sistnevnte måtte startes på nytt etter at den slo seg av tidlig i testen.


Ryobi leverer to invertere som gir 230 volt fra sine 36V- og 18V-batterisystemer.

USB-C eller 230V

Jeg har en bærbar datamaskin som lades raskt via stikkontakten på 97 watt. Begge batteriløsningene klarte den jobben greit, men dessverre klarte ingen av dem mer enn én opplading. Man kan nok ikke forvente mer av 18V-versjonen, men storebror burde klart minst to oppladinger. Men vi ladet datamaskinen over natten, og enheten hadde ikke klart å slå seg av automatisk. Dermed var batteriet tomt, neste morgen.

Oppsummering

Denne løsningen fra Ryobi blir for en lettvekter å regne, også prestasjonsmessig. Sammenlignet med tidligere omtalte testvinner EcoFlow River 600 Max og konkurrentene LPS-1500Wt og EcoFLow Delta 1300 har løsningene lite kraft å by på. Én opplading, kanskje to, av min bærbare datamaskin er ikke nok til å motivere meg for å pakke ned lader, batteri og strømomformer. Har du derimot behov for lite strøm, og kanskje har noen batterier på lur fra før av, kan dette være en nødløsning som fungerer.

Teknisk fakta

Ryobi 150W 18V inverter

  • 2 stk USB-utganger
  • LED-lys
  • Pris: Ca 800 kr

Ryobi 300W 36V inverter

  • 2 stk USB-utganger
  • 1 stk USB-C
  • LED-lys
  • Pris: Ca 1100 kr

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden