Din Fritid 4-2021
26 årganger med inspirasjon, nyheter og glede: Din Fritid med bobil & caravan i 2021!
I årets fjerde utgave har vi hele 108 sider med spennende lesestoff til inspirasjon for deg med bobil eller vogn:
Bli med oss til Nissedal-området. Her er det godt med plass til fricamping! Vi har tatt sommeren litt på forskudd og presentere tre solskinnscampinger i Risør, Tjøme og Lofoten. Du finner også tester, av Carado med sidesitter, Dethleffs jubileumsvogn, Bürstners 4x4 bybobil og Kampa levegg.
Er du abonnent kan du nå laste ned en komplett elektronisk utgave av magasinet i PDF-format, det gjelder også eldre utgaver. Usikker på hvordan du gjør det? Les mer her.
Ikke abonnent? Det kan du ordne her.
Etter hvert som stadig flere bruker sin bybobil året rundt, øker etterspørselen etter firehjulstrekk. De fleste bobiler er som kjent forhjulsdrevet, noe som ikke er optimalt for fremdriften når det er glatt, bratt og dårlig føre. Dette er noe også Bürstner har merket seg. Nylig inviterte de en håndfull journalister til praktisk test av 4x4-nyheten Campeo.
– Vi er en uslepen diamant, med et litt ufortjent dårlig rykte etter tung satsing på industrien. Men mye spennende skjer i Mo i Rana nå. Kommunen satser på å forskjønne, det brukes penger på pynting av byen, og vi har fått et bra kulturliv, forteller Georg Enga ved byens turistinformasjon til Din Fritid.
I årets første utgave av Din Fritid gjorde vi en sammenligning av bærbare batterier med innebygget 230 volts stikkontakt. Felles for de tre testenhetene var at de var store og kraftige. Det finnes imidlertid mindre og rimeligere alternativer på markedet også. I denne utgaven ser vi nærmere på to alternativer fra Ryobi.
Synnøve og Raymond Wollan ser ingen begrensninger når de legger ut på campingtur i sin elbil- og vogn-ekvipasje. Med hund i baksetet og kajakker på taket, lever ekteparet et fritt og aktivt fricampingliv, uten å la seg påvirke av rekkeviddeangst.
Sørlandskysten er selve symbolet på sommer i Norge for mange. Her ligger flotte campingplasser med hotellstandard på rekke og rad. Fricamping derimot, er ikke helt enkelt. Til gjengjeld er det overflod av flotte steder innover i indre deler av Agder, Vestfold og Telemark. Det er disse vi skal se nærmere på her.
Molly (7 år) fra Kongsvinger er på bobilferie for første gang, og er hun ikke sen om å svare når Din Fritid ber henne gi campinglivet terningkast. Svaret sprenger skalaen: Camping er terningkast 10! Vi har besøkt Sørlandet Feriesenter utenfor Risør.
Sommeren i Norge kan være fantastisk, men også ganske lunefull. Det blåser mye, og da kan en levegg være en super løsning for å kunne nyte utendørslivet mer komfortabelt. I tillegg vil en slik skjerm også skjerme for innsyn.
En fem minutters kjøretur fra Kabelvåg ligger den lille øya Ørsvågvær. Her er det flere campingplasser å velge mellom. Vi holdt stø kurs under sommerens Lofoten-rundtur i vår leide campingbil, og siktet oss inn på den nye campingplassen, Skårungen.
Om du er vant til en relativt kompakt og tradisjonell bobil med L-sittegruppe og bad og kjøkken overfor hverandre, tipper jeg du blir overrasket og ikke rent lite imponert over de luftige sidesitterne i Carados 2021-modell.
Å overnatte på bobilparkeringen i Farsund er en trivelig opplevelse. Riktignok kunne strøm- og servicetilbudet vært hakket bedre, men triveligere omgivelser skal du lete lenge etter!
For mange bobileiere er det et tungt og vanskelig valg: Skal man gå for en bobil under 3,5 tonn, som kan kjøres med B-førerkort, eller skal man prioritere bedre lastekapasitet, og gå for en C1-registrert bobil? Din Fritid har fått spørsmål fra en leser som berører temaet: Hvordan kan man øvelseskjøre med en tung bobil?
Det er bursdag til bransjens eldste produsent, og alle inviteres til selskap. Vi valgte den nye jubileumsserien Aero til vår Dethleffs-markering. Les mer for å se om det ble en feststemt vogntest!
Verdens Ende Camping har tradisjoner siden 60-tallet. Med sin plassering i nærheten av det populære utfartsstedet på sydspissen av Tjøme er det obligatorisk å oppleve steinhytta og den flotte havutsikten på Verdens Ende.
Man skal ikke så mange år tilbake i tid før det å eie en projektor som kunne vise store TV-bilder kostet skjorta. I tillegg var de gjerne både store og tunge. I dag får en batteridrevet projektor plass i lomma, og koster ned mot to tusen kroner. Gjør det den til et naturlig skjermvalg i bobilen og vogna? Vi har testet i praksis.