Skadedyr: Mus i bobilen | Din Fritid
Skadedyr

Mus i bobilen

Når nettene er lange og kulda setter inn...da er det på tide å passe på at man ikke får ubudne gjester i bobilen. 

Det er godt å kose seg innendørs nå som det blir kaldere ute. Dette gjelder ikke bare for oss mennesker. Det gjelder også for mus. Dessuten er de som regel sultne.   

Forebygging er viktig 

På muse-menyen står gjerne bilseter, isolasjonsmateriale og ledninger – sistnevnte ofte med driftsstans og kostbare kortslutninger som følge. Mus kan også finne bilens registerreim smakfull. Det ender fort med fullt og kostbart motorhavari om man er uheldig. 

Hvert eneste år spiser norske mus biler og campingvogner for et tosifret millionbeløp. Det viser tall fra forsikringsbransjen.   

– Hvis du finner muselort i garasjen er det ekstra viktig å være på vakt, så de ikke flytter inn permanent. Eller enda verre at de flytter inn i bilen. Derfor er det alltid smart å tenke forebygging, sier NAF-rådgiveren. - Vedstabler, tørkepapir, pussekluter, arbeidsklær og slike ting er populære boplasser for mus. Alt som musene trives i eller spiser bør vekk eller i lukkede plastkasser, oppfordrer Sødal i en pressemelding til Din Fritid.  

Bort med fristelsene inne i bilen eller campingvogna 

Kjeks, pastiller, sjokolade og nøtter er det mange som har liggende i bilen. Dette er godsaker også for mus. Derfor må du rydde bilen for disse fristelsene. Få ut gammelt sjokolade- og ispapir og støvsug brødsmuler og slike ting.  

– Vinter-lagrer man bobil, campingvogn eller en veteranbil bør disse sjekkes regelmessig igjennom vinteren. Minst en gang i måneden, mener Sødal.  

Skulle man være uheldig å få mus i garasjen finnes det hjelpemidler. Elektroniske muse-jagere kan kjøpes til en rimelig penge. Disse plugges rett i stikkontakten og lager en høyfrekvent lyd som skal skremme vekk skadedyrene. 

Ellers er de gode, gammeldagse musefellene fortsatt det sikreste. Disse finnes nå i ulike og varianter, også som elektriske, om man ikke er komfortabel med den tradisjonelle fella med bøyle og fjær.  

– Er du uheldig og får en muse-skade i bilen, dekkes dette vanligvis av bilens kaskoforsikring. Derfor bør du tenke deg om hvis veteranbilen, den skattede cabrioleten eller campingvogna vinterlagres uten forsikring, minner Sødal om helt til slutt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden