Mus: Varsler ved uønsket besøk | Din Fritid
Mus

Varsler ved uønsket besøk

Avara er et norskutviklet alarmsystem. Foruten tradisjonelle alarmfunksjoner tilbys også fuktsensorer. Ny utvides systemet med enda en funksjon: Musedetektor!

At mus er et problem, er neppe noe vi trenger å minne våre lesere om. De små dyrene kommer seg inn gjennom de utroligste åpninger og hver eneste vinter gjør de skader for store beløp. Det å rigge til feller er ikke så enkelt, da de krever ettersyn. I tillegg kan man risikere at åte tiltrekker seg mus.

Nyhet

Den nye modulen heter enkelt og greit Avara Mouse, og består av en trådløs og batteridrevet sensor. Rent teknisk er selve musedetektoren en Avara innbruddsdetektor med litt annen fastvare (programvare som er fast innebygd). Den vil varsle når den ser bevegelse og/eller varme. Eier vil få et eget felt i kontrollpanelet, når man er online.

Sensoren plasseres nede ved gulvet, og kobles opp til bobilens eller vognas eksisterende Avara-løsning med modem.  Sensoren merker om en mus går forbi i en avstand på rundt 50 cm. Om det skulle skje, vil eieren få en SMS. Det er mulig både å slå av og på detektoren fra din smarttelefon eller datamaskin.

Skalerbart

Avara har testet ut løsningen og ikke overraskende beveger mus seg mye. Dermed vil man normalt ikke trenge mer enn en sensor. Men ønsker du én ved kjøkkenet, og én i garasjen, for eksempel, så er det lett å få til.

Nyhet II

En annen nyhet er Avara Temp. Det er som navnet antyder en temperaturmåler, som også kobles opp til samme styringssystem fra Avara. Rent teknisk er det samme sensor som benyttes som fuktalarm, men uten den piggen som normalt går inn i veggen. Man kan installere nært sagt så mange man vil av også denne sensoren. Men da lurer du kanskje på hvor og hvorfor den skal brukes?

Avara forteller at produktet har sett dagens lys etter innspill fra erfarne caravanteknikere. De vil anbefale en slik sensor ved litium- og andre batterier. I gråvannstanken, kjøleskapet, eller kanskje i garasjen? At varmegang i et batteri kan være farlig vet vi godt, med en slik sensor kan du sove trygt i visshet om at alt er i orden.

Penger og patent

Avara ligger ikke på latsiden, og i skrivende stund har selskapet nettopp avsluttet en emisjon for å skaffe mer kapital til en utenlandssatsing. I tillegg har selskapet en klar forventning om at deres patentsøknader på både Avara Moist og algoritmen om at nattalarm slås av automatisk når man står opp, skal bli godkjent.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden