: Universal 240: Vinterforteltet som kan puste | Din Fritid

Universal 240: Vinterforteltet som kan puste

Et velfungerende vinterfortelt er ikke bare en "plastikkpose", som er i stand til å holde snø og regn ute. Noe av det aller viktigste er, at vinterforteltet kan puste, og at det er god utlufting. Ellers dannes det veldig lett store mengder kondensvann, som kan fryse til store isklumper inne i forteltet, samtidig som alt i forteltet blir gennomvått.

Universal 240 fra Isabella har markedets mest optimale vinter-inneklima.

Markedets mest gjennomtestede og velfungerende vinterfortelt, Universal 240 fra den danske Isabella-fabrikken, er gjennom mange år blitt utviklet under nærmest brutale værforhold. Derigjennom fant man fram til, at det største problemet ikke er å konstruere et fortelt, som kan motstå storm og snømasser, men derimot all fuktigheten i vinterhalvåret.

Universal 240 er bygd opp slik at det nederst er en kraftig PVC-sokkel med en kombinert utvendig snø og gresskant, som tetter godt til mot bakken.

Teltsidene er av gjennomfarget Isacryl, et teltstoff som puster usedvanlig bra. Taket er en kraftig polyester/PVC takduk. Dessuten er det forskjellige utluftingsmuligheter bl.a. i den ene gavlen.

For virkelige vintercampere vil et termotak, som er ekstrautstyr, være en god innvestering. Fordelen er bl.a. at det fanger opp det kondensvannet, som måtte dryppe ned fra taket, og ettersom termotaket fordeler alt oppsamlet vann over hele sin flate, vil fordampingen gå raskere enn ellers.

For kondensvann er ikke til å unngå vinterstid. Alene varmen, som strømmer ut i forteltet, når man åpner døren, vil gi en del kondensvann i taket.

For øvrig forteller erfarne vintercampere, at man godt kan tørke yttertøy og vintersko i forteltet, dersom man plasserer en gassvarmer i forteltet.

Selve konstruksjonen av Universal 240 har tatt utgangspunkt i ekstreme værforhold. Takkonstruksjonen har derfor et ekstra kryss i midten av stativet, og det er en knekk i det skrånende taket, slik at campingvogndøren uhindret kan åpnes og eventuelle snømasser lettere kan gli av.

På det praktiske området kan nevnes, at gavldørene er bredere enn i alminnelige fortelt

Sidedørene kan åpnes ovenfra, noe som er ganske praktisk, dersom det ligger en snøhaug utenfor. For øvrig kan begge gavler og fronten lukkes halvt ned eller helt av.

Universal 240 sendes i år på markedet i en ny fargekombinasjon, nemlig tweed/skyblue.

Isabella-fabrikkens vinterforteltprogram omfatter også modellene Snowboy og Capri Snow, som begge har noe mindre utstyr.

Les mer her

www.kamafritid.com
og
www.isabella.net

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden