: Adria 2004: Slovensk fremgang | Din Fritid

Adria 2004: Slovensk fremgang

Adria har i alle år vært delaktige i å skape nye trender. Adria Caravan AB med hovedkontor i Tenhult utenfor Jönköping, importerer campingvogner og bobiler for det norske, svenske og finske markedet. Dermed er de Adrias klart største importør med stor innflytelse på Adrias virksomhet.

Dette igjen gjør at produktene fra Adria er spesialtilpasset det nordiske markedet. I Norge har Adria hatt en stor utvikling og 2002 økte campingvognsalget med 50 %, og de slovenske vognene og bobilene selges 15 steder fra Alta i nord til Kristiansand i sør. 1. juli 2001 kjøpte Kabe importretten for Adria campingvogner og bobiler i Sverige og Norge. Et halvt år senere hadde Kabe også kjøpt rettighetene til import til Finland. Selskapet Adria Caravan AB ble dermed dannet, med lokaler i Tenhult, og de styrer nå importen til Norge, Sverige og Finland.
– Foruten bobiler og campingvogner importerer vi nå også Adrias båter, sier salgsansvarlig i Norge, Carl-Johan Sandberg.

– I Sverige er vi det ledende importmerket med en markedsandel på 18 %. Hvert år ruller rundt 11.500 campingvogner og bobiler ut fra den store fabrikken i Slovenia, og det finnes ikke noe annet merke i dag i Europa som lager så mange campingvogner og bobiler som Adria har gjort gjennom disse årene, sier Sandberg.
– Vårt selskap Adria Caravan AB har siden starten i 2001 fordoblet antall ansatte, og i dag er vi 11 personer som jobber med det norske, svenske og finske markedet. Til og med våre lokaler er blitt større og nå i høst bygges et nytt lager for reservedeler, sier Sandberg. Han legger til at konsernet, med Kabe, Adria, og utstyrspesialisten Kama, er inne i en veldig positiv trend.

Carl-Johan Sandberg (t.v), salgsansvarlig
for Adria i Norge, og Markus
Quarnström, kan glede seg over at Adria
får stadig større markedsandeler i
Skandinavia. Foto: Adria og Eivind Bye

– Vi er den klart største aktøren som finnes innen skandinaviske campingnæringen, og vi kan tilby campingvogner, bobiler og utstyr for alle behov og ønskemål. I Sverige har Kabe og Adria til sammen en markedsandel på nær 40 prosent. I Norge har vi enda ikke nådd like langt, men vi er på god veg, sier Sandberg. Da Kabe tok over Adrias salg i Norge skjedde det en ordentlig nysatsning, både på markedsføring og på nye forhandlere. Dessuten har man satset mye på å utvikle Adrias produkter til å bli mer tilpasset det nordiske klimaet.
– Med ny design og Aldes sentralvarmesystem er vi det eneste importmerket som kan tilby vogner for en behagelig vintercamping og camping året rundt, sier Sandberg.

Ny vogn-serie

For modellåret 2004 kan Adria presentere en helt ny vogn-serie. Navnet er Adora og erstatter den tidligere B-serien. I denne serien finnes fem modeller, fra fem meter innvendig lengde til 5,50. Samtlige med 230 cm bredde. Adora er Adrias nye generasjon av campingvogner med ny layout både på interiør og eksteriør. Scandinavian Edition har Alde sentralvarme som standard. Adria har totalt 17 campingvognmodeller og like mange bobilmodeller.

Les mer her: www.adria.se

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tags: 

På forsiden