: De beste Camping Kamerater | Din Fritid

De beste Camping Kamerater

Det er rett før de kjører på meg for de ser ikke annet enn sin beste lekekamerat litt lenger nede i veien. ”Jakob, Jakob, vent på oss”, roper brødrene Emil og Martin høylytt, så man ikke er i tvil om, at de mener det. De har lært hverandre å kjenne på campingplassen. De bor henholdsvis i Middelfart og Fredericia, men treffes ikke, når de er hjemme og foreldrene kjenner stort sett heller ikke hverandre. Guttene derimot er uadskillelige.

Campingplassen ligger helt ned til en av Fyns mest barnevennlige strender.

Jeg får arrangert et stevnemøte på lekeplassen, der et hav av andre unger følger interessert med på, at vi fotograferer og snakker med vennene. De snakker i munnen på hverandre, for å fortelle om alle opplevelsene de har hatt sammen.

”Vi traff hverandre, da vi var små. Faktisk var det våre storebrødre, som møttes først. De er 11 år og er på stranden, dit de får lov å gå alene. Det får ikke vi ennå for vi er bare 9, men det gjør ikke noe for det er massevis å foreta seg på selve campingplassen”, forteller Jakob. Lillesøster Kia på 7 sitter i badedrakt klar til å innta campingplassens swimmingpool, men venter tålmodig til vi er ferdig.

Et av de naturlige møtesteder for barn.

Kia forteller, at hun leker mye med Nikolai på 8, og sammen ser de en gang imellom etter Nikolais lillebror Benjamin på 2 år. ”Vi spiller Pokémon, leker i sandkassen, hopper på hoppepute og klapper geitene og rir på hestene i innhengningen”, forteller Martin, men Kia avbryter, ”Vi kan ikke ri på hesten akkurat nå for den skal snart ha et føll. Det blir antagelig i neste uke, mens vi fortsatt er på plassen, så det har vi fått lov til å se på. Jesper (plass-sjefen red.) har lovet å hente oss, når den skal følle”, forteller hun begeistret.

Emil (9) tv. og Martin (7) er brødre og har funnet sine beste venner på campingplassen. Her foran familiens campingvogn

Til spørsmålet om, hvordan de ville feriere, dersom de ikke skulle på camping svarer Jakob, ”jeg ønsker meg mest av alt en bobil, så ville jeg kjøre hele verden rundt og bare bo i den. En av mine venners foreldre har en og det er bare helt topp”, Martin sier at han vil bare fortsette med å dra på camping, fordi mange av hans klassekamerater er misunnelige på han. ”Vi har campingvognen stående fast her på Vejlby Fed Camping, så vi er her ute nesten hver weekend, og hvem reiser så ofte og det til et sted med swimmingpool og egen strand”, forteller Martin stolt.

Vi sitter rett ved siden av trampolinen og plutselig avbryter femårige Jonathan, som ellers ikke har sagt noe. Han er helt overivrig for å fortelle, at han på trampolinen kan hoppe fra mølle til mølle. Jeg er ikke helt med på, hva han snakker om, så jeg stopper samtalen og sier, at det må han vise oss. Han blir henrykt og hopper over på trampolinen fra mølle til mølle, noe som vi så finner ut at er fra stående til rompe til stående til rompe osv.. ”Flott” smiler jeg sammen med de andre, som nå er i ferd med å bli klar til å leke, så vi tar farvel og i løpet av sekunder, er de alle forsvunnet til hvert sitt favorittsted på campingplassen.

Benjamin med smukk på 2, (med klokken) Jonathan (5), Kia (7), Emil (9), Matin (7) og Jakob (9) er camping-kamerater.

Han bliver vild glad og hopper over på trampolinen fra mølle til mølle, hvilket vi så finder ud af er fra stående til rumpe til stående til rumpe osv.. ”Flot” griner jeg sammen med de andre, der nu er ved at være klar til at lege, så vi tager afsked og i løbet af sekunder, er de alle forsvundet til hver deres favoritsted på campingpladsen.

Faktaboks

Campingplassen ligger rett ut til Båring Vig, ca. 15 km nord for Middelfart og har nettopp fått tildelt enda en stjerne, slik at den nå har 4 stjerner.

Plassen er med i DK-Camp. Les mer på www.dk-camp.dk eller på plassens egen hjemmeside www.vejlbyfed.dk

En overnatting koster 59,- kr. for voksne og 34,- kr. for barn. Oppstillingsplassen koster 20,- kr.

www.visitfyn.dk og www.turist-fyn.dk kan du finne masser med inspirasjon om opplevelser i området.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden