: Test: Dethleffs 720SK - La barna ta med vennene på ferie (2003-modell) | Din Fritid

Test: Dethleffs 720SK - La barna ta med vennene på ferie (2003-modell)

Den store vognen som omtales i denne utgaven er Dethleffs 720SK. En tysker med gulvplass, god planløsning for barnefamilien og lekker finish. Barna kan til og med ta med vennene på tur.


Sammenligner ikke

Den observante leser vil fort se at planløsningen i denne vognen er tilnærmet lik den vi finner i en annen tysk vogn. Nemlig Bürstner Ventana 720TKN som vi omtalte i utgave 1/03. Da var vi begistret over planløsningen, og vi er ikke blitt noe mindre overbeviste nå. Og bare det at flere merker benytter samme planløsning må bety at den fungerer godt. Det er verdt å merke seg at Dethleffs var først ut med denne planløsningen.

Vi skal ikke lage dette til en omtale der vi sammenlikner de to merkene, selv om de har samme planløsning. Det må vi overlate til deg som leser av Bobil&Caravan. Her skal vi rette all oppmerksomhet mot vognen fra Dethleffs. Merket kommer fra Tyskland, og produseres i byen Isny sør i Tyskland. Dethleffs-fabrikken er en del av storkonsernet Hymergruppen, som også produserer Bürstner, Hymer/Eriba, LMC og TEC. Det produseres rundt 5.500 Dethleffs-vogner i året.

I rundsittegruppen er det god plass till seks voksne personer. Her er det også godt med lagerrom både og under sittegruppen.

God sitteplass

Gjennomgående for Dethleffsvognene er at de har bra med gulvplass. I tillegg gir 720SK gode sittemuligheter. I rundsitteren bakerst i vognen er det god plass til seks voksne rundt bordet. Over sittegruppen er det montert ni overskap samt en hylle som følger under overskapene rundt det hele. Dethleffs vet å utnytte plassen. Under alle tre “benkene” i rundsitteren har du lagerrom. Langs langveggene måler de 30 cm. Dybde og nær 52 cm. bredde. Her er det plass til mye. Inngangsdøren er montert ved siden av rundsitteren, og her er den vanlige inngangen til lagerrommet på siden av sittegruppen. I motsetning til konkurrentene har Dethleffs valgt en løsning der man åpner hele sideveggen, og ikke bare en liten luke. Alle lagerrommene har ekstra gulvplate som sikrer luftsirkulasjonen. I hvert hjørne av er det plassert en spot, og i taket en Heki II takluke. I rammen rundt takluken finne du fire spotter som gir bra lys på bordflaten. Vi kunne tenkt oss at Dethleffs fant en løsning der de to hjørnene i rundsitteren fikk hyller eller lignende, for å utnytte den plassen bedre.

Det er ikke nytt, men veldig elegant. Matchende dekor på sengelys og gardiner i køyesengene.

Lite kjøkken

Beveger vi oss litt lengre frem i vognen finner vi kjøkkenet på motsatt side av inngangsdøren. kjøkkenbenken (132,5x85/57,5 cm.) er ikke så stor som vi forventet i 720SK. Den er faktisk under 10 cm. lengre enn den som finnes i Dethleffs 650SK. Men, for å få større kjøkkenbenk må det gå på bekostning av noe annet. I denne vognen har man plassert søppeldunken i et avlukke i selve benken. En fin løsning. Over benken er det montert to overskap, et stort og ett mindre. Tre spotter over skapene og to under. Et stort vindu gir bra med lys på kjøkkenbenken. Under benken finnes en uttrekkbar bestikkskuff, og et skap med søppeldunk montert på døren og en uttrekkbar nettinghylle. Her kan man med fordel montere en gummilist på dørveggen slik at det ikke oppstår slitasje da hyllen dras ut og inn. Kjøleskapet er et Electrolux Dometic på 90 liter og ved siden av dette finner du et skap fra gulv til benk (høyde 92 cm.) med en hylle. På motsatt side av kjøkkenet finner du et stort skap som er delt inn i to rom. Det ene smalt med tre hyller, det andre er bredere og med en opphengsstang øverst. Høyden fra stangen og til bunn av skapet er 121 cm. Under dette skapet er Adle eller Truma varmeren plassert, avhengig av hvilken løsning du velger på varmesystemet.

Sengene til barna er solid konstruert og skal tåle opp til 200 kilo hver

Velegnet for barna

Så kommer vi til barneavdelingen. Køyesenger og midtsittegruppe midt i vognen som kan skjermes ved å trekke for en solid skyvedør i hver ende. Over midtsittegruppen er det fire overskap med hylle under, tilsvarende det du finner over rundsittegruppen.
Midtsittegruppen kan gjøres om til seng, og da har produsenten laget et hull i veggen inn mot kjøkkenet slik at også lange personer får god plass.

På motsatt side er køyesengene, store og solide. Hver har sitt eget lys med barnemotiv, og gardinene har design med matchende figurer. Under den nederste køyen er det lagerrom med tilgang gjennom skyvedører. Alle taklukene i vognen er tette, og derfor har produsenten plassert en lufteventil over den øverste køya. Køyesengene kan skjermes med en trekkspillvegg i stoff som trekkes langs sengene. og derfor har produsenten plassert en lufteventil over den øverste køya. Køyesengene kan skjermes med en trekkspillvegg i stoff som trekkes langs sengene. en 220volt sirkulasjonspumpe på Alde-systemet. Det kan være tilløp til kondens i noen av overskapene, da luftingen ikke er optimal. Løsningen kan være at du selv eller din forhandler lager et luftehull. Alle bunnplater i lagerrommene er enkle å ta ut for rengjøring.


Dette synes vi

For småbarnesfamilier er dette en vogn som vil falle i smak, den må hvertfall ikke utelates i vurderingen når ny vogn skal kjøpes. Størrelsen gir mye albuerom både for voksne og barn. Planløsningen er også slik at den kan deles inn i fem forksjellige rom, soverom med dobbeltseng, bad, soverom med køyesenger, midtsittegruppe og kjøkken/sittegruppe.

Oppvarming av vognen på vinterstid er betydelig forbedret da en større sirkulasjonspumpe blir innstallert, og med elektrisk gulvvarme vil vognen varmes fort opp. Vi kunne ønsket oss en større kjøkkenbenk, eller muligheten til å ha en utfellbar plate som gjør benkeflaten større under matlaging.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden