: Skara Sommarland: På camping i lekeland | Din Fritid

Skara Sommarland: På camping i lekeland

Selv om brorparten av våre campingturer foregår med telt, teltvogn, campingvogn eller med bobil, er det en gang imellom helt suverent bare å pakke bilen og leie en hytte. Slik skulle turen til Sverige være denne gang. Sammen med våre venner pakket vi vår syv seters bil på den helt klassiske måten.

Mennene foran, Mathias og jeg på neste sete og Mette med lille Sigurd bakerst. Hele bilen fylt med bagasje, mat, grill med mer. Klar for avgang.

Sverige har mye å by på og ligger i behagelig reiseavstand fra Norge både for en hel ferie eller en langhelg. Vi kjører etter spisetid, slik at barna kan sove på veien opp, og fem timer senere stopper vi foran de to reserverte hyttene på Skara Camping og Sommarland i det svenske Västergötland.

Plassen, som ligger midt mellom Lidköping og Falköping, er nabo til Sommarlandet, som både har vannland, motocrossland, tivoli, lekeplasser og grønne områder med restauranter.

Det som gjør Skara hel ideelt til familieferie er den bredde, som det er på opplevelsene. Det er noe for enhver alder. Det betyr også, at selvom det er stor spredning på barnas alder, kan alle få en god dag. Parken er oppdelt i flere forskjellige områder, som er tilpasset de ulike aldersgrupper.

I og med at våre barn er under tre år går vi direkte til området for de helt små barna. På veien passerer vi motocrosslandet, der både store barn og voksne med action i blodet får utfolde seg. Vannlandet er ikke fyllt, men det skyldes nok hovedsakelig været, for selv om det er begynnende sommer, er det ganske kaldt og tunge grå skyer truer med en regnbyge.

Vi glemmer imidlertid alt om vær og vind for de to små guttene har kursen rett mot små eldrevne lastebiler. De inntar hvert sitt ratt og morer seg kostelig. Det er bare etter store anstrengelser og besvær, at vi får dem med derfra, selv om det hjelper, når de får øye på karusellen og den store lekeplassen.

Det er full fart i flere timer, og vi foreldre gleder oss over å se de små boltre seg. Innimellom barnelek blir det også tid til lunsj. Vi velger den enkle løsningen på restauranten, men det er masser av områder, der man kan spise sin medbrakte mat. På flere av dem er det satt opp grill, som fritt kan benyttes.

Det er overhodet ikke noe problem å få Sigurd og Mathias til å sove om kvelden, noe som gir oss mulighet til å nyte en god flaske vin i ro og mak, mens biffene blir klar på den medbrakte grillen. Vinden løyer og vi kan sitte ute hele kvelden, også selvom vi etterhvert har både yttertøy og lue på og til slutt sitter med dynene rundt livet.

Da det rett før midnatt begynner å regne trekker vi opp under det lille halvtaket på den ene av hyttene. Vi sitter veldig trangt, men det er hyggelig og praten går. Det blir tid til alt det, vi ikke rekker så mye av der hjemme, der begge familiene er travelt opptatt med barn, arbeid og hus.


Fakta

Plassen har ikke så mange hytter, så det skal bestilles i god tid i høysesongen.

Pris for to overnattinger i 12 m2 hytter uten bad og toalett for to voksne og to barn inkl. fri entré til Skara Sommarland koster ca. 1.800 kr. Med egen campingvogn eller telt koster samme pakke ca. 950 kr.

Entré alene til parken koster for to voksne og to barn ca. 600 kr. pr. dag i høysesongen.

Reiserute fra Østlandet er enten via Svinesund til Uddevalla, Trollhättan, Falköping, Skara, eller via Karlstad, langs øst- eller vestsiden av Vänern ned til Skara.

Les mer på:
www.sommarland.se

Opplev også:
Läckö Slott, Axevalla Travbane, Ekehagens fortidsby, Vänermuseet.

Les mer om opplevelser i området på:
www.vastsverige.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden