: Test: Tabbert Vivaldi: En tysker i norsk drakt (2004-modell) | Din Fritid

Test: Tabbert Vivaldi: En tysker i norsk drakt (2004-modell)

Tabbert Vivaldi 655D-N er kort sagt en tysker tilpasset Norge. En helt ny Tabbert som har fått et utseende og interiør som garantert vil falle i smak hos et mye bredere publikum.

Tabbert-vognene har for mange stått for glamour og eksklusivitet. Modellseriene Baronesse, Jeunesse og Comtesse har hatt stilrene linjer og appellert til mennesker noe eldre og mer etablert enn barnefamiliene. Nå derimot, med Vivaldi, har Tabbert funnet en serie som vil vekke interesse også hos de som har med seg tenåringene på tur.


Tilpasset Norge

De tyske campingvognene kan ikke konkurrere med de nordiske når det kommer til kombinasjonen kuldegrader og varmekomfort. Men, Tabbert Vivaldi er et absolutt alternativ hvis du ønsker en rimeligere vogn og kan bruke en genser utenpå t-skjorten på de kaldeste dagene. I Norge blir denne vognen levert med Alde vannbåren sentralvarme og elektrisk gulvvarme som standard. Det gir den muligheter også som vintervogn. Dette sier importøren Kroken Caravan om Tabbert Vivaldi: “Tabbert er en av Tysklands mest tradisjonsrike campingvognprodusenter. Tabbert produserer i dag for et bredt publikum. De lager elegante og velutstyrte vogner som Vivaldi, Comtesse og Baronesse. Samtidig har de lykkes med sporty vogner som T@B, T@B XL, og Da Vinci. Disse har blitt trendsettere.”

Utvendig

Tabbert Vivaldi har hamrede aluminiumsplater på sidene, og glatte plater i front, tak og bak. Gjennomgående utvendig er den hvite grunnfargen med matt sølvgrå detaljer. Den samme sølvgrå fargen finner du også på detaljer innvendig. Det er ingen lasteluker utvendig, bortsett fra gasskassa. Vi hadde nok ønsket oss en lasteluke i forbindelse med rommet under dobbeltsengen, men pga. sentralvarmenblir det vanskelig å få til. Bakenden på Vivaldi er ganske sprek, men en tversovergående sølvgrå profil og store runde baklykter.

Dobbeltsengen løftes enkelt opp og gir
tilgang til lasterommet under.

God plass

Vivaldi 655D-N utpeker seg innvendig med god gulvplass og mye rom. Planløsningen består av en rundsittegruppe bak i vognen, kjøkken og bad på midten, og en dobbeltseng fremst. Altså en ganske ordinær planløsning. Det som er spesielt med denne vognen er betegnelsen “N” i 655D-N. Dette er rett og slett en vanlig 655D som er videreutviklet til en norsk versjon med bedre utrustning og komfort. Med på kjøpet får du derfor aluminiumsfelger, Alde sentralvarme, gulvvarme, ekstra TV-kabinett, en eksklusiv komfyr og 135 liter kjøleskap. Det er faktisk bare i Norge og Sverige man får denne vognen.

Rundsittegruppen har seks overskap, to
spotter og en taklampe.

Gjennomført

Når jeg setter meg ned i rundsitteren og ser meg rundt slår det meg som sagt at vognen har veldig god gulvplass. Uten at dette går ut over størrelsen på innredningen. Noe av grunnen til at gulvet synes større enn vanlig er den buede formen bad og dusjkabinett har fått. Det gir med en gang noen kvcm større plass. Jeg legger også merke til den elegante og klassiske gulvkomfyren som er montert i kjøkkenbenken. Den har fire kokebluss, stekeovn og en lekker lys beige farge. Vognen har gjennomgående blå farge på tekstilene, med og uten mønster.

Alle skaplåser, spotter og lignende er gjennomført i den samme sølvgrå fargen vi fant utvendig. Tabbert sier selv at de har gjort forandringer til denne modellen fra tidligere produksjoner som skal gi kundene følelsenav mer rom. Det har de klart, og selv om Tabbert-vognene er over middels dyre her i Norge, vil dette være et alternativ man bør se på. Vivaldi-serien finner du prismessig mellom Da Vinci og Jeunesse.

Alle detaljer innvendig er gjennomført i
sølv. Her låsene på skapene.

Kjøkken og bad

Kjøkkenet har to lukkede overskap, et overskap med dobbelt glassdør og et langt halogenlys over kjøkkenbenken. Under glasskapet er det montert to smale hyller. Kjøkkenbenken består av fire bluss, oppvaskkum og noe ledig plass. Lengden 170 cm er noe over gjennomsnittet i vogner med innvendig lengde rundt seks og en halv meter. Under kjøkkenbenken finner du to skap og en bestikkskuff. Alt med god og romslig plass. Inneholder et dreibart Thetford toalett, vask og eget dusjkabinett for dusjen. I taket er det montert en lufteluke over vasken og en mindre luftesluse i dusjen. Badet er romslig og har innredning i en blanding av tre og plast.

Konklusjon

Tabbert Vivaldi 655D-N er tilpasset norske forhold, og med den utstyrspakken som følger med på kjøpet har du all grunn til å bli fastboende på vinterfjellet. Vognen har god plass, er ren og stilmessig i interiøret, og kan nok for mange oppfattes som positivt “enkel”. 655D-N fortjener en titt.


Fakta

Tabbert Vivaldi 655D-N
Chassis: Al-Ko
Karroseri: Sandwich.
Garantier: To års garanti og seks års
tetthetsgaranti.
Pris veil.: Kr. 282.900,-
Produksjon: Knaus Tabbert Group AG, Tyskland
Sted: Caravansenteret, Kjeller
Vekt og mål: (Våre mål i parantes)
Totalvekt: 1.900 kg.
Egenvekt: 1.645 kg.
Maks last: 255 kg.
Totallengde utv. inkl. drag: 861 cm.
Totalbredde utv.: 250 cm.
Totalhøyde utv.: 262 cm.
Totallengde innv.: 661 cm.
Soveplasser: 4
Seng rundsitter: 224x188/166cm. (225x187/166)
Dobbeltseng: 195x155 cm. (194,5x153)
Bord rundsittegr.: (ovalt 107x72)
Kjøkkenbenk: (170x64/59 inkl. vaskog ovn)

Ved inngangsdøren har du den tradisjonelle
luken under sittegruppen for oppbevaring
av blant annet sko.

Utstyr

Ferskvann: 45 liter.
Avløp: Spillvannstank er tillegg
Toalettrom: Thetford dreibart kassetoalett
Dusj: Ja, kabinett
Varme: Alde
Gulvvarme: Ja, elektrisk
Varmtvann: Alde
TV-antenne: Tillegg
Radio/CD: Nei.
Kjøleskap: Dometic 135 liter.
Ovn: Fire bluss og stekeovn.
Kjøkkenvifte: Nei

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden