: Campingplass med kenguruer | Din Fritid

Campingplass med kenguruer

Australia har mer enn 2.000 nasjonalparker. Parkene er kjennetegnet ved storslått og uberørt natur, som man får lov til å ”låne” en bit av, når man er på besøk. De fleste besøker de velkjente nasjonalparkene i nærheten av de store byene. Vi fant en mindre park 300 km syd for Sydney, der det påstås at kenguruene kunne body-surfe.


På med 4-hjulstrekk

Første del av veien består av utmerket grusvei, men etter ca. en times kjøring blir veien både smalere og mer ufremkommelig. Det hjelper oss ikke mye at det også begynner å regne litte grann. Trærne strekker seg 20-30 meter over oss og skogen er tett. Det virker som om det er kveld.

Vi kobler inn bilens 4-hjulstrekk og merker straks forskjellen. Den kjører stort sett uten problemer gjennom de store hullene og det til tider dype mudderet. Det skjer et eller annet i bilen, jo mer vi blir kastet rundt og det rykker i rattet, jo morsommere er det. Det er suverent å føle at bilen arbeider seg gjennom det uveisomme terrenget. Humøret er på topp i førerhuset.


En liten campingplass

Vi ankommer til en liten campingplass, der vi kan parkere bilen og overnatte. Vi har alt med og er helt uavhengige. Så hvis det skulle ta flere dager å få en stund sammen med kenguruene, tar vi oss tid til det. Vi pakker ryggsekken med mat, vann og et teppe og begir oss ned på stranden for forhåpentligvis å få et øyeblikk med Australias så velkjente dyr. Det er sent på ettermiddagen, men det er også på det tidspunktet kenguruene begynner å komme. Det er perfekt timing.


Surfende kenguruer

Vi kjører i Murramarrang Nasjonalpark og er på vei ut til Pebbly Beach. Området er i tillegg til sin fantastiske natur kjent for sin strand, der frittlevende kenguruer hver kveld kommer ned til stranden for å gresse. Og det er dette synet av kenguruer i vannkanten, som har startet ryktet om de surfende dyrene. Stranden er som så mange steder i Australia helt fantastisk, men å ha den helt for seg selv sammen med ca. 15 kenguruer er ubeskrivelig. Vi sitter mange timer og studerer de fascinerende og annerledes dyrene.


Kveldens høydepunkt

Etter flere timer på stranden er kenguruene i ferd med å bli vant til de to besøkende. Det er som om de begynner å akseptere oss som en del av denne kveldens selskap. De nærmer seg, men langsomt. Endelig en modig hanne som tillater seg å la hånden min klappe den forsiktig, Før den hopper litt vekk igjen. Etterhvert som tilitten blir bedre og dyrene blir mer trygge nærmer flere seg og kvelden avsluttes faktisk med at vi sitter midt mellom gressende kenguruer og nyter en flott solnedgang.

En ganske enkelt uforglemmelig opplevelse. Det er en særlig belønning i å se ville dyr. Opplevelsen av å vente og vente uten å være helt sikker på, om man nå får det givende øyeblikk med dyrene. Når det så lykkes å få det øyeblikks privilegium, er det verdt alle anstrengelsene.

Mer informasjon

Finn mer informasjon om Australiareisen her
www.myplanet.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden