: Isabella 2005: Sterkere og lettere stenger | Din Fritid

Isabella 2005: Sterkere og lettere stenger

Spesielt for de caravanistene, som reiser mye, har Europas største forteltfabrikk Isabella i Vejle, videreutviklet de tradisjonelle glassfiberteltstengene til en sterkere og lettere stangtype. De nye stengene har fått betegnelsen CarbonX.

Det er mange års utviklingsarbeid, som har båret frukter. Ved å kombinere glassfiberkonstruksjonens høye fleksibilitet med karbonfiberens fantastiske styrke ­ kullfiber er fire-fem ganger sterkere enn stål - har fabrikken oppnådd en hittil ukjent kombinasjon av fleksibilitet og styrke, samtidig som kullfiberens lavere vekt er med på å redusere den samlede vekten på et stangsett til et fortelt vesentlig. Det var Isabella-fabrikken, som i 1985 kunne markedsføre glassfiberstenger til fortelt. Det skjedde under navnet IXL. Siden har ingen kunnet etterligne eller forbedre produktet.

Den nye CarbonX er utelukkende utviklet til Isabellas egne produkter. De nye stengene passer for øvrig til de av Vejle-fabrikkens tidligere modeller, som har glassfiberstenger. De nye stengene vil uten tvil bety ytterligere konkurranse til de litt billigere og tradisjonelle stålstengene på grunn av den markant lavere vekten, og fordi styrken er like stor som i stålstengene. Dertil kommer en rekke andre fordeler med glassfiber-produktene. Mange caravanister foretrekker f.eks. å bruke glassfiberstenger, fordi de er mer behagelige å berøre, og fordi de gir langt mindre kondens på grunn av det varmere materialet. Ytterligere er glassfiberstengene rustfrie og enkle å vedlikeholde, samt mye lettere å legge sammen.

CarbonX-stengene gjenkjennes på sitt koksgrå design med mørkegrå strammebeslag og fittings. Som Isabellas tidligere IXL-glassfiberstenger kan CarbonX også brukes til fabrikkens Zenith soltelt og SunBlue solseil. Det betyr, at man bare behøver å anskaffe seg et stangsett, selv om man har både fortelt og solseil.

Les mere her

www.isabella.net

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden