: Camping Bungalow Park Tahiti | Din Fritid

Camping Bungalow Park Tahiti

Helt ned til Adriaterhavets tempererte vann ligger en av Europas absolutt mest luksuriøse campingplasser. Flere av de ledende campingorganisasjoner (f.eks ADAC) har kåret plassen til Europas beste. 10 dager fløy av sted med akkurat de opplevelser og aktiviteter, som en ferie bør inneholde.


“Totalcamping”

Ca. 100 km syd for Venezia ligger Camping Bungalow Park Tahiti og det er der vi svinger til venstre og kjører vår ekvipasje rett inn på en campingplass, som kan gå under begrepet «totalcamping». Det vil si, at vi strengt tatt ikke behøver å forlate plassen i løpet av den tiden ferien varer, for her finnes alt. Med alt menes for det første toalett-, bad-, vaske- og kjøkkenfasiliteter av svært høy standard. Det blir f.eks gjort rent tre ganger om dagen. Oppstillingsplassene er oppdelt i fem kategorier. Standard på alle plasser er strøm (10 amp) og satellitt TV, men de beste plassene er bla. 100 m2 store med gress og har frittstående små fasilitetshus med bad og toalett. For det andre er det en campingplass med et aktivitetsanlegg for alle aldre og behov. Sportsanlegg med tennisbaner, fitness, ballbaner og svømmebasseng. Hvis sandstranden ikke er god nok, er det et kjempemessig vannland med både rutsjebaner og idylliske velværeområder, der du bla. kan få massasje, innenfor en radius på få minutters gange, uansett hvor du bor på plassen. For ungdommen er det innredet et spesielt ungdomsområde med diskotek og internett. For de helt små er det et miniland med bla. lekeplass. For både store og små er det for øvrig et fullstappet aktivitetsprogram med både mountain-bike og turer i området. Så når italienerne har funnet opp begrepet totalcamping, mener de en campingplass med alle former for serviceanlegg og aktiviteter. Det skal ikke mangle noe.


Vi kom nær på fuglene

Campingplassen ligger rett syd for den store Deltaparken, der mange av Po-elvens bielever renner ut.
Vannet er en blanding av friskt elvevann og saltvann fra Adriaterhavet og denne kombinasjonen gir en spennende og svært variert flora og fauna. Hver dag arrangeres det turer med båt i det labyrintlignende kanalsystemet eller på sykler på de mange dikene. Vi deltok i en båttur og nøt hele dagen under blå himmel blant mange forskjellige fuglearter, og den engelsktalende guiden fortalte om områdets mangeårige fisketradisjoner. Det er på ingen måte gått en ornitolog tapt i meg, men det gjorde likevel et stort inntrykk å se så mange forskjellige fugler på så nært hold. Husk hatt eller nett for solen, solkrem og massevis av vann.


Comacchios danske relasjoner

En av Danmarks største krigshelter, Anders Lassen, som falt natten til den 9. April 1945 ligger begravet på krigskirkegården rett utenfor Argenta. Han tjenestegjorde under det engelske flagget og ledet slaget om frigjøringen av Comacchio. En strategisk viktig by for de allierte mot slutten av 2. Verdenskrig. Oppgaven ble betydelig vanskeliggjort av den lave vannstanden i deltaet rundt byen, men med hjelp av lokale fiskere og deres spesielle flatbunnede båter, kom Anders Lassen og hans menn i posisjon for å kunne befri den vakre byen. Comacchio ligger ca. en halv times kjøring fra campingplassen, men er en liten perle, som ikke mange besøker, og det er synd.

I dag går livet sin vante gang i den lille kanalbyen, der lokale menn hygger seg med både expresso og avis på stamkafeen, mens kvinnene gjør dagens innkjøp på små markeder. Ål fra deltaet er en av hovedingrediensene på hverdagsmenyen.


Fisken som det tar flere timer å spise

Og det fikk oss til å gå inn i en av de små hyggelige restaurantene for å spise lunch. Når vi sier lunch tenker vi normalt på en rask brødskive midt på dagen, men her har italienerne virkelig forstått å nyte livet. Det tok ikke mindre enn 2 ½ time å innta dagens midterste måltid, som besto av fire matretter. Vi startet med en lekker antipasta etterfulgt av en enda mer velsmakende pastarett med alle havets delikatesser. Hovedretten ble så å si en orgie av blekksprut, skalldyr, fisk og masser med ål. Ålen er områdets absolutte spesialitet og fanges i deltaet med metoder som er mange hundre år gamle. Til alle retter spises det spesielle, flettede brødet, coppia. Ålen har for øvrig en helt karakteristisk smak og kan på ingen måte sammenlignes med den ålen vi spiser her hjemme.


Ren avslapping

Når er vi egentlig ikke skapt for å ligge på stranden. Vi har ofte tenkt på om det er et gen som mangler…
Men likevel tilbrakte vi den siste dagen på stranden. Du behøver nemlig ikke ligge på ryggen for å være på stranden. Vi slappet av med en tur på vannscooter og et omgang beachvolley sammen med andre strandgjester. Det ble for øvrig et oppgjør mellom et rent danskt - og et internasjonalt lag - og vi vant. En perfekt avslutning på en opplevelsesrik uke.

Det er utallige muligheter som gjør at området er ideelt for campingfamilier. Uansett alder og interesse er der noe for en hver smak. Avslapping, god mat, full fart, spennende kultur, vakker natur i campingomgivelser av svært høy standard. Som caravanist kan man ikke finne noe å klage over!


Mer info

Finn ytterligere informasjon på www.campingtahiti.com
Her finner du også en side på dansk.

Spar penger:
I månedene mai, juni og september gir campingplassen rabatt på oppstillingsplasser, utleievogner og hytter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden