: Combi Camp 2003: Kjøkken, kokk, Camping | Din Fritid

Combi Camp 2003: Kjøkken, kokk, Camping

Det er flere år siden det første kjøkkenet ble montert i den danskproduserte teltvognen fra Combi Camp. Den dag i dag betraktes det som en av de viktigste elementene opp gjennom tidene. Hvorfor er dette kjøkkenet blitt et såpass sentralt element i det å reise med teltvogn.

”Det er ingen tvil om at det er et spesielt folkeferd som foretrekker å reise med teltvogn. Det er selvfølgelig den gruppen som kommer fra telt og som avanserer til campingvogn, men det er også mange som fortsetter med teltvogn. I dag merker man en stigende interesse fra folk med campingvogn som ønsker å supplere ferieopplevelsene med den mye enklere Combi Camp. Det skyldes blant mange ting at teltvognen kan trekkes av alle biler, og at du kan kjøre til steder, dit du ikke kan komme med campingvogn eller bobil” sier Niels Olsen fra ScanCamp, som produserer Combi Camp.

Han fortsetter, ”Da kjøkkenet ble introdusert i 1998 ble eierne av teltvogner enda mer fri og uavhengig. Det har de vært siden. De kan ta med mat og drikke i kjøleskapet. På vei sydover kan de stoppe på en rasteplass og ta seg en kopp nytraktet kaffe i stedet for halvlunken kaffe fra kafeteriaen på rasteplassen. Når de kommer fram til campingplassen eller overnattingsstedet kan man selv lage mat på kjøkkenets tre gassbluss”.

Kjøleskapet er et 33-liters Electrolux, som virker både på 12 V, 220 V og gass. Det betyr at kjøleskapet kjøler når teltvognen er koblet til bilen og kjører. Når man så kommer fram kan det drives på gass, dersom man ikke har tilgang til 220V. På campingplassen kobler man bare til på vanlig måte og så kjøler kjøleskapet. De tre gassblussene får gass fra en 3 kilos gassflaske, som kan byttes over hele Europa. Kjøkkenet har også ferskvannstank med elektrisk vannpumpe, som sørger for at man har rennende vann.
Kjøkkenet har både arbeidsplass, ekstra hylle i lokket og oppbevaringsplass for bestikk, tallerkener, kopper og kar., som er plassert i passe arbeidshøyde.

”Det praktiske ved kjøkkenet er at det henger bak på teltvognen. Man behøver derfor ikke slå noe opp for å kunne bruke det. Det er lett tilgjengelig, når man tar en pause. Plasseringen gjør også at støttebena er rett under og når de er sveivet ned er kjøkkenet helt stabilt. En annen praktisk fordel er også at kjøkkenet står i forteltet når det er satt opp. Når forteltet er oppmontert er det jo der man oppholder seg. I tillegg er det praktisk å ha kjøkkenet lett tilgjengelig”, avslutter Niels Olsen.

Kokken får man bringe med selv, men på Combi Camps hjemmeside, www.combicamp.dk finner du oppskrifter og inspirasjon for å lage mat, som egner seg godt for ferie i teltvogn.

Ytterligere informasjon:
Teltmestern A/S på tlf. 63 97 46 00, www.fritidspesialisten.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden