: Nordlys i Tromsø | Din Fritid

Nordlys i Tromsø

Tromsø et av de best tilgjengelige reisemål for å se nordlyset. Dette er også blant de steder på jorda med størst nordlysaktivitet. Nordlys er solvinder som treffer atmosfæren i en sone rundt den magnetiske nordpolen.

Nordlysaktivitetene foregår hele året, og i all slags vær. Imidlertid må det være mørkt for at vi skal kunne se det, og mørke har vi mellom august og april. I tillegg må vi ha klart vær, derfor kan vi heller ikke garantere at besøkende får oppleve nordlyset. På grunn av jordrotasjonen, er Tromsø utenfor nordlyssonen på de mørkeste vintermorgener.

For å se nordlyset må du først og frest ha litt flaks. Opphold deg utendørs, gjerne litt utenfor sentrum slik at lysene fra byen ikke forstyrrer. Kle godt på deg! Husk at du må ikke plystre på nordlyset eller vifte med hvite lommetørklær. Da kommer det nemlig og tar deg - ifølge høyst levende overtro.

les mer her: www.destinasjontromso.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden