: Sykkelcamping på den lette måten – også for barnefamilier | Din Fritid

Sykkelcamping på den lette måten – også for barnefamilier

Smør sykkelkjedet, pakk lappesaker, teltet og soveposen. Begi deg ut i den danske naturen og få opplevelsene tett inn på livet. Sykkelferie er for alle aldre og Danmark er ideelt – spesielt for barnefamilier.

En sykkelferie kan sammensettes på mange forskjellige måter, men det viktigste er, at etappene passer for deltagerne, som er med på turen, slik at alle kan nyte den. Hele Danmark er spesielt sykkelvennlig og delt opp i en lang rekke sykkelruter. Flere har et tema man kan kjøre etter.

Ferien kan uten problemer gjennomføres med både små og store barn, men igjen er det viktig, å tilpasse dagene til de smås evner. Barn, som sitter i sykkelsete, skal opp og røre seg med jevne mellomrom. Barn, som sykler selv, skal kunne klare etappene og større barn kan begynne å sykle med sin egen bagasje eller deler av den. Det er alltid viktig, at tidsplanleggingen ikke er for snau. Det skal alltid være rom for en punktering, dårlig vær eller en uforutsett positiv opplevelse, som man må stoppe og se på.

Det meste av Danmark er flatt, men vinden kan være en utfordring. Vestkysten er som regel værst, men ruter langs kysten kan totalt sett by på en god porsjon motvind. Mange av Danmarks sykkelruter går langs mindre veier eller på veier, der det er sykkelstier. Når barna selv sykler kan man som foreldre slappe mer av, når man kjører på sykkelstier enn på veier.

Det sydfynske øyhavet er helt ideelt for barnefamilier, fordi de mange færgeoverfartene underveis gir naturlige pauser. På Fyn er sykkelturismen i dag langt mer organisert enn andre steder i landet, noe som gjør, at man kan kjøpe ferdige sykkelpakker, der f.eks. bagasjen blir transportert eller man bor i et hustelt med alt utstyr på campingplassene. Det gjør, at man selv slipper å transportere oppakning, noe som er en klar fordel, når barna ennå ikke er store nok til å hjelpe til med bagasjen på syklene. Ulempen er, at man ikke er totalt uavhengig.

Sykkelferie har noe helt spesielt over seg, fordi man er sammen på en fin måte og man kommer tett på naturen. Hastigheten på sykkel gjør, at man på den ene siden kommer dit man vil, men likevel ikke hurtigere enn, at man kan klare å få med seg de små og nære opplevelsene.

Det er god mosjon, man får masser med frisk luft og man har rikelig med tid til å absorbere alle de inntrykk, som man passerer. Det er også den optimale frihet, fordi man selv bestemmer farten.


Husk i sykkelbagasjen

Tynt, løstsittende og hurtigtørkende tøy, gjerne med ekstra polstring i buksene. Regntøy, ekstra varmt tøy f.eks. fleece. Tøyskift til kvelden. Behagelige sko. Lue og handsker.

Solbriller og solkrem. Badetøy. Toalettsaker i små flasker. Telt, liggeunderlag, sovepose, kjøkkenutstyr, lommelykt, lappesaker, sykkelpumpe. Pakk alt sammen i vanntette vesker. Husk også hjelm til alle. Rikelig med vann og matpakke/snacks. Sykkelkart.


Fakta

www.bikeandsea-denmark.com finner du den 800 km lange Østersjøruten, som går gjennom den sydlige delen av Danmark.

Deler av ruten går også gjennom det sydfynske.
www.danskecampingpladser.dk og www.campingdanmark.dk finner du de danske campingplassene.

Husk campingpass. 80 kr. pr. familie for et år. Les Anne-Vibekes dag til dag reisebeskrivelse fra den 800 km Østersjøruten på Campingdanmark.dk.

Masser av gode råd til sykkelferie. Du kan få flere tips om sykkelferie og gode råd til pakking av bagasjen på www.vildmarksliv.dk.

Bagasjetransport koster rundt 60,- pr. pers. pr. dag. Skal bestilles på forhånd.

Sykkelferie på camping i klargjorte hustelt

Sykkelferie med overnatting på Sydfyns beste campingplasser, der 4 pers. hustelt med bord, stoler, kjøkkenutstyr og senger allerede er slått opp, når du kommer fram. Turen er spesielt egnet for barnefamilier, da det ikke er nødvendig å sykle hver dag. Campingplassene har mange andre aktiviteter.

Dag 1 Ankomst på Tåsinge.
Carlsberg Camping*** er en familieplass med bl.a. oppvarmet svømmebasseng, hoppepute og svevebane samt minigolf.
Dag 2 Tåsinge – Nordlangeland 40 km
Sykkelturen går forbi to av de mest imponerende slott på Fyn – Valdemars Slott (inkl. leketøysmuseet) på Tåsinge og Tranekær Slott på Nordlangeland.
Dag 3 Hviledag på Nordlangeland
Dagen er til fri disposisjon. Hviledagen kan brukes på Emmerbølle Strand Camping****, som har talløse fasiliteter eller på stranden, som ligger rett ved plassen.
Dag 4 Nordlangeland – Sydlangeland 45 km
Turen går hele veien ned gjennom Langeland, der landskapet kjennetegnes av over 1.000 hatbakker. Souvenariet (museum med souvenirer) kan varmt anbefales.
Dag 5 Hviledag på Sydlangeland
Ristinge Camping*** har lekeplass med bl.a. hoppeborg og sportsaktiviteter for enhver smak. Barnevennlig sandstrand.
Dag 6 Sydlangeland – Tåsinge 40 km
Sykkelturen går tilbake til Tåsinge. Ta eventuelt en tur til Ærø med fergen fra Rudkøbing til Marstal. Det er absolutt verdt den lille omveien.
Dag 7 Hjemreise fra campingplassen
Pris pr. telt er 2.675,- + campingpass (80,-) fra 7.6. – 23.8. Skal bestilles. Tlf.: 66131337. Pris er inkl. 6 overnattinger på 3-4 stjerners plasser, sykkelkart, rutebeskrivelser, parkering av bil. Sengetøy kan leies.


Camping- og sykkelferie i eget telt

Du kan overnatte (4, 7 eller 10 overnattinger) på:
Sandager Næs Camping, Camping Willemoes, Aa Strand Camping, Helnæs Camping, Faldsled Strand Camping, Bøjden Strand Camping, Ristinge Camping, Emmerbølle Strand Camping, Øhavets Smakkecenter, Carlsberg Camping, Vindebyøre Camping, Bøgebjerg Strand Camping, Flyvesandet Camping, Bogense Strand Camping.

Priser fra 22.4.–25.6 og 9.8.–19.9 2004 598,- /2 voksne og 99,- /barn (4 netter), 798,-/ 2 voksne og 159,- /barn (7 netter) og 998,- / 2 voksne og 199,-/barn (10 netter). Inkl. sykkelkart, rutebeskrivelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden