: Barnefamilienes utenlandske feriefavoritter | Din Fritid

Barnefamilienes utenlandske feriefavoritter

Norske barnefamilier foretrekker dansk hygge og spanske strender. Det viser tall fra en ny stor ferieundersøkelse. Her kan du se barnefamilienes ”10 på topp”.

Norske barnefamilier foretrekker dansk hygge og spanske strender

Spania og Danmark er de desidert største feriefavorittene blant norske barnefamilier, og troner sammen på toppen. 19 prosent av de spurte opplyser at de har vært der på ferie det siste året. På tredjeplass følger Sverige med 11 prosent.

Undersøkelsen er gjennomført av Opinion for den danske turistorganisasjonen i Norge, VisitDenmark, samt fergeselskapene Color Line, Stena Line, DFDS Seaways og Fjordline. 1500 personer har deltatt i den landsomfattende undersøkelsen.

- Vi har i mange år, sammen med Spania, vært det landet som har sterkest positiv profil i nordmenns oppfatning, og tolker dette som et signal om at det fortsatt er “dejlig å være norsk - i Danmark”, sier Vidar Mørch, turistsjef i VisitDenmark.

Spania er vinneren for de som velger charter, og ligger langt foran Hellas på andreplass. Danmark er en nesten like klar vinner blant nærdestinasjonene, og er nå foretrukket av nesten dobbelt så mange barnefamilier sammenlignet med den nærmeste konkurrenten, nemlig Sverige.

De siste par årene har det vært en merkbar tendens til at flere og flere familier velger reisemål hvor de kan få de “nære opplevelser”.

Spania har i mange år, vært det landet som har sterkest positiv profil i nordmenns oppfatning

- Det er ikke så mye fokus på spenning og eksotiske opplevelser. Det viktigste for mange er bare å ha tid til å være sammen. I en stadig travlere hverdag har det blitt en luksus, og der tror jeg Danmark har en positiv funksjon.

Danmark har også en rekke attraksjoner og aktiviteter, men likevel er det et reisemål der man ikke heseblesende behøver å oppleve alt på en gang, for liksom å rettferdiggjøre reisen, understreker Mørch

10 på topp

Danmark og Spania – 19 %
Sverige - 11 %
Hellas - 8 %
Italia - 6 %
Frankrike - 5 %
Tyrkia - 5 %
England - 4 %
Tyskland - 3 %
Finland - 2 %

Les mer om Danmark

www.campingdanmark.dk eller
www.visitdenmark.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden