: Test: Cabby 740+LT – Stor for to (2006-modell) | Din Fritid

Test: Cabby 740+LT – Stor for to (2006-modell)

Campingvognene til svenske Cabby har vært gjennom en aldri så liten forandring det siste året. Da 2006-modellene rullet ut av produksjonshallene kunne vi forandringen både utendørs og innendørs.

Cabby er som de andre nordiske vognene laget for de nordiske forholdene. Det vil si en kald vinter og en varm sommer. Samtidig er vognene preget av kvalitet tvers igjennom. Vi har sett på en av nykommerne: Cabby 740+ LT. En stor vogn til to personer.


På tvers

Som flere andre modeller har også Cabby begynt å produsere vogner med baderommet på tvers bakerst i vognen. Det gir et større bad enn de som tidligere var montert midt i vognen eller bak på en av sidene. Det fører samtidig til at resten av interiøret i vognen ikke blir forstyrret av et baderom plassert midt i. Cabby leverer et slikt baderom i alle sine FT- og LT-modeller fra størrelser 620 og opp til den største modellen 800+. Du kan selv velge om du vil ha dobbeltseng eller to enkeltsenger.

I vognen vi har sett på, og alle LT-modellene, er det to enkle senger. En på hver side av midtgangen. Når vi først er inne på badet, kan vi legge til at det inneholder hyller, skap, dusjkabinett, vask og toalett. Det er god plass og fint innredet, og dusjkabinettet hindrer unødig vannsøl når man bruker dusjen.

Holder kulde og varme ute

Vi må heller ikke glemme å nevne den unike “Cabby-metoden”, som svenskene kaller det. Hemmeligheten ligger i veggene. Et ekstremt fullisolerende materiale og minimalt med skjøter i vegger og tak er oppskriften. Det betyr at kulden holdes utenfor vognen om vinteren, og på sommeren er det svalt også i stekende varme. Dessuten er konstruksjonen ytterst vridningsstabil og bidrar i høy grad til at Cabby er kjøresikker på veien. Mellom yttervegg og innervegg sprøyter Cabby-fabrikken under høytrykk inn det fullisolerende materialet polyuretan, og det samme gjøres med tak og gulv.

Ingen avstivere av tre finnes, og dermed oppstår det ingen risiko for kuldebroer. Polyuretanet består av isolerende mikroskopiske og lukkede små gassdråper som ikke slipper fuktighet eller vann igjennom, og dessuten holder det både varme og kulde på riktig side av veggen i campingvognen.


Sengeplassen

Tilbake til vognens planløsning. Vi har allerede vært innom toalettrommet på tvers bak i vognen. Går vi et steg lengre frem finner vi sengene på hver side av midtgangen. Disse har begge et lagerrom under, hvor et av dem også har inngang utenfra. Sengebunnene er lette å løfte opp, og blir stående oppe så lenge man ønsker. Alle sengene til Cabby har to meter standardmål. De har ribbebunn, fjærmadrass og en overmadrass. Over sengene er det montert overskap og hyller.

På utsiden har alle de nye Cabby-modellene fått et nytt utseende. Skarpt lysdiodebaklys gjør at du merkes godt i trafikken. Store 15-toms felger med lavprofildekk gir gode kjøreegenskaper. De nye polyuretanlistene, Power Lock, sveiser sammen overganger mellom vegger, tak og front slik at karosseriet blir svært vridningsstivt. På de nye modellene er det også montert en teltlist på begge langsidene av vognen. På den måten kan du også spenne opp en carport for bilen.


Stort kjøkken

I og med at alle årets modeller har blitt litt lengre, får man også plass til mer av planløsningen i vognen. Det gjenspeiler seg også på kjøkkenet som er plassert mellom soverommet og rundsittegruppen. Her finner du en stor og god benkeflate, godt med skapplass, samt vask og kokebluss. I tillegg er det en stekeovn under benkeplaten. På motsatt side av benkeplaten er kjøleskapet med separat fryser. Over dette er mikrobølgeovnen. Det er rett og slett et komplett kjøkken. Alle skuffer og skap er godt innredet slik at det kan ta imot kjøkkenutstyr og matvarer i store mengder. Hjørneskapet har snurrehyller inni, skuffene i skapene er hele slik at det enkelt kan fylles opp med saker og ting.

Stor og god

Fremst i vognen er rundsittegruppen. Denne er stor og innbydende, både til kos foran tv-skjermen og til middagsfest for fire til fem voksne. I tilknytning til rundsittegruppen har man tv-hyllen ved inngangsdøren. Sittegruppen har lagerrom under og overskap over. Vi må nevne at ved inngangsdøren er det et eget rom for sko under sittebenken. Dette rommet har en oppvarmet aluminiumsplate som tørker skoene dine. Smart! Den svenskproduserte vognen gir et solid inntrykk. Det er ingen tvil om at det er kvalitet over produksjonen, og både helhetsinntrykk og detaljene gir mersmak.


Konklusjon

Det er en helt ny type campingvogn Cabby har kommet frem med i 2006. Både innvendig og utvendig vises nyheter som er et resultat av et omfattende utviklingsarbeid hos svenskene. Cabbys storsatsing betyr et helt nytt modellprogram. Vognene har blitt litt lengre og fått noe mer plass innvendig i og med at taket i den fremre delen har blitt hevet litt. En nyhet ved vognene er den innvendige avløpstanken. Takket være at den holdes isolert innvendig er det ingen risiko for at det skal fryse når man for eksempel camper om vinteren. Vi synes dette er en stor og solid vogn. To personer som er på utkikk etter en vogn å boltre seg i bør også ta en titt på denne.

Teksnisk data

Cabby 780+ LT
Chassis: Sandwich
Galvanisert understell.
Pris veil.: Fra 355.700 kroner
Produksjon: Sverige
Teststed: Mysen Caravan

Vekt og mål

Totalvekt: 2.000 kg.
Egenvekt: 1.670 kg.
Maks last: 330 kg.
Utv. lengde: 739 cm.
Utv. bredde: 250 cm.
Soveplasser: 2 (4)

Utstyr

Ferskvann: 40 liter.
Toalettrom: Thetford toalett
Dusj: Ja, kabinett
Varme: Alde sentralvarme
Gulvvarme: Ja
Varmtvann: Ja
TV-antenne: Ja
Radio/CD: Ja
Kjøleskap: Dometic 60 liter.
Ovn: Tre bluss.

Les mer om Cabby har: www.cabby.se

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden