: Gode råd om teltcamping | Din Fritid

Gode råd om teltcamping

Fler og fler pakker bilen med telt, soveposer og liggeunderlag og drar på teltcamping. ”Tilbake til naturen” sier noen, ”Primitiv luksus” sier andre. CampingNorge gir tips om denne ferieformen.

En gang var teltcamping bare for de, som ville spare penger. Det kan det fortsatt være og faktum er, at man kan komme i gang for under 1.000 kr., så har du telt, liggeunderlag, sovepose og stormkjøkken. Men, det behøver ikke å være billig.

Flere kvalitetsmerker selger i dag familietelt til over 6.000 kr. og først deretter skal det anskaffes soveposer med mer. Prøv deg fram, dersom du er i tvil. Start evt. med å låne av andre og tilbring en weekend på en campingplass. Så finner du raskt ut om det er noe for deg.


Når det skal kjøpes inn

Når du er klar til å kjøpe, er det viktig at du først fastslår dine behov og hvor mye du vil bruke på det. Kjøp evt. i flere omganger, slik at utstyret hele tiden oppdateres. Behovene er det, som hovedsakelig avgjør, hvilet telt du har bruk for. Det er veldig stor forskjell på det teltet, som skal pakkes på sykkelen og det teltet, som skal brukes som base for en hel familie på en tre ukers ferie ved Middelhavet. Vekt og rominndeling må undersøkes, samtidig som kvaliteten er viktig, dersom teltet skal brukes mye.

Husk å sjekke vannsøyletrykket, hvis teltet skal brukes et sted, der det regner mye. Skal teltet brukes et sted, der det er varmt, så sjekk om det har mange utluftingsmuligheter ellers kommer hele familien tidlig opp om morgenen under ferien.


Før avreise

Før du begir deg ut på tur, bør teltet slås opp hjemme i haven. For det første lærer du teltet å kjenne og du minner ikke om en nybegynner, når du kommer fram til campingplassen. For det andre finner du ut av om alt er som det skal være. Det er ergerlig å mangle noe, når man først har kommet av gårde. Hvis barna skal sove i telt for første gang, er det også lurt å øve hjemme i haven, der det ikke er langt til sengen, dersom de blir utrygge. Husk også å sjekke eventuelt nyinnkjøpt utstyr.


Så er det ferie

På destinasjonen der teltet skal slås opp, bør du sørge for ikke å komme fram alt for sent. Når du har funnet den plassen du skal ligge på, så husk å sjekke at den er plan og at det ikke ligger skarpe steiner eller grener, som kan skjære hull i bunnen. Et godt tips er å ta med en presenning, som kan ligge under teltet som ekstra beskyttelse. Når teltet forlates skal personlige eiendeler ALLTID tas med. Husk også å stenge myggnettet, slik at småkryp ikke kommer på besøk. Teltet kan godt pakkes sammen, selv om det er vått, men sørg for raskest mulig å ta det ut for å tørke det igjen.

Når sesongen er slutt har teltet godt av en grundig rengjøring før det skal oppbevares for vinteren.

Mer informasjon: www.outwell.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden