: Småland - Evedals Camping: På camping i den svenske naturen | Din Fritid

Småland - Evedals Camping: På camping i den svenske naturen

For de fleste er dette langt ”hinsides”, men mulighetene er til gjengjeld overveldende. Med campingvogn på kroken kjører jeg gjennom de smålandske skogene og et sted der ute skal vi finne Evedals Camping. Naturen er ganske enkelt imponerende.

I Danmark har vi egentlig også ganske mye skog, men det er som en dråpe i havet, når man sammenligner med Sverige. I flere timer kjører vi gjennom det som mest av alt minner om én stor skog, og det hele blir ganske komisk, når sønnen vår, Mathias, på knapt 3 år sier ”mor, hvor er skogen hen?”. Den er rett der og campingplassen viser seg å ligge midt i den, helt ned til en større sjø. Fantastisk. Campingvognen plasseres på en plass rett ved vannet, støttebenene sveives ned, strømmen kobles til og ferien kan starte for alvor.


Vill etter elg

Ikke langt fra campingplassen ligger en spesiell dyrepark, fordi den bare har elg. Eieren, som bare heter noe så uformelt som Kenneth, forteller på syngende svensk, at han, siden han var en liten gutt, har vært ellevill etter det prektige dyret – også kalt ”Skogens Konge”. Kosta Elgparks stolthet er en hel elgfamilie, som er oppkalt etter den svenske kongefamilien. Hannen Karl Gustav og hunnen Sylvia har hittil fått to kalver og heldigvis først en hun, som har fått navnet Victoria og deretter en hann oppkalt etter Phillip, så nå venter Kenneth bare på enda en hun, slik at regnskapet stemmer. Som besøkende får man en spennende innsikt i elgens levesett i dens naturlige element. Den store forskjellen er, at her er de forholdsvis tamme, og det vil si at de kommer ganske nær, slik at vi får mulighet til å fore dem. Mathias er overbegeistret, og det er vi andre også.


Fisk på menyen

Når vi kommer tilbake til campingplassen setter vi agn på kroken. Det kan jo hende at vi har lykken med oss, og kan få fanget fersk fisk til kveldsmat. Mathias synes det er enormt spennende den første halvtimen, men så daler konsentrasjonen betraktelig. Sulten melder seg, så vi må gi opp for denne gang. Rett før vi går viser Phillip stolt fram fangsten sin. Den er ikke stor, men så vet vi da, at det er fisk der. Kveldsmaten redder vi ved å gå på restauranten. Campingplassens nettopp nybygde resepsjon og restaurant har en velkomponert meny, der vi bl.a. kan få fisk. Det er fortsatt sol på terrassen, så denne herlige sommerkvelden avsluttes med en god middag, mens et par middelaldrende hyggelige ”gubber” underholder.

Desserten, som består av softice med nyplukkede blåbær fra skogen, nyter vi i forteltet. Fordelen er, at ungene kan legges til sengs, mens vi nyter et glass temperert rødvin under den stjerneklare himmelen.


Faktaboks

Evedals Camping i Växjö, Småland – www.evedalscamping.com eller www.camping.se
Overnattingspriser 155,- pr. natt for to voksne, to barn, campingvogn inkl. strøm.
Fiskekort kan kjøpes i resepsjonen for 25 kr.
Sykler kan leies for 100 kr. pr. dag

Besøk også:
Eksperimenthuset og Teleborg Slott i Växjö
Kronoberg Slottsruin
Kosta Boda Glassverk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden