: Ny rekord i Hemsedal | Din Fritid

Ny rekord i Hemsedal

Hemsedal satte i 2007 nok en gang ny rekord i gjestedøgn etter mange år med god vekst.

Hemsedal satte i 2007 nok en gang ny rekord i gjestedøgn etter mange år med god vekst

Hele 52 % av gjestedøgnene i 2007 var utenlandske gjestedøgn (51 % i 2006). Endringene i de største markedene fordelte seg slik: Norge minus 1,7 %, Danmark pluss 5 %, Sverige pluss 4 %, Nederland pluss 5,5 %, Storbritannia minus 7 % (+ 20 % i 2006) og Tyskland pluss 21 %. Andre markeder vokste med hele 62 %, hvorav russere, finner og baltere utgjør en del av denne veksten i vintersesongen, mens asiatiske og søreuropeiske marked står for veksten om sommeren.

Vintermånedene (november til og med mai) sto for en vekst på 3, 5 % og sommeren (juni-august) vokste med 3,2 %. Høstmånedene september og oktober gikk tilbake med hele 14 %, blant annet fordi de to største hotellene i Hemsedal i perioder var lukket for oppussing og ombygging.

Turistsjef i Hemsedal Gunn Eidhamar sier hun er meget godt fornøyd med en vekst på 3 % på årsbasis fordi det ikke har vært vekst i kommersielle senger i Hemsedal denne perioden. Veksten gir derfor et bedre belegg i eksisterende senger. Dessuten synes hun det er positivt at sommermånedene fikk en så god vekst til tross for at Hemsedal i juli 2007 satte ny nedbørsrekord. Vinteren er dog fortsatt den store motoren med Hemsedal Skisenter som den største attraksjonen. Hemsedal Skisenter er med sine 535.000 besøkende Norges 3. største attraksjon etter Trysilfjellet og Holmenkollen.

Les mer på www.hemsedal.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden