: Nordatlanteren Rundt – del 8: Farvel til Myvatn | Din Fritid

Nordatlanteren Rundt – del 8: Farvel til Myvatn

Det er blitt tid for å kjøre videre og ta avskjed med Myvatn, men vi er heldigvis ikke ferdige med Island ennå. Vi kjører tilbake mot Seydisfjordur, der vi skal ta båten videre fra i morgen.


Den flotte utsikten

De siste dagene har vi våknet opp til denne deilige utsikten ut over Myvatn. Selv om vi er tett på jordens indre, er det en ubeskrivelig form for ro over dette stedet og campingplassen har vist seg å være et utmerket utgangspunkt. Husk å bestille plass i høysesongen.


Pakker på et øyeblikk

Hella, Heidi og Linda er selv etter så kort tid på camping helt dus med de fleste oppgavene. Å pakke sammen tar dem ikke lang tid. Det gjør det heller ikke for oss andre, men vi har campet i mange år.

Flere ganger har teltvognen også vært helt våt, når den er blitt pakket sammen, men det har man ikke merket, når vi har kommet fram og har pakket opp igjen. Det er imponerende.


Ut på landeveien

Vi er også helt fortrolige med å kjøre på de islandske veiene, som har vist seg å være vesentlig bedre enn vi hadde hørt før avreise. Ekvipasjen vår er den langsomste, men jeg kjører etter forholdene og skåner dermed campingvognen.

Man kan selvfølgelig alltid være uheldig med steinsprut, men reduksjon av farten minsker risikoen. Inntil videre er det bare en ting å melde: absolutt ingen problemer.


Hverir – en stopp igjen

Vi kjører samme vei tilbake. Jeg er ellers mest tilhenger av rundturer, men til det er det ikke så mange muligheter. Det gjør nå ikke så mye for utsikten er fortsatt vakker og det ser annerledes ut, når vi ser motsatt vei. Vi stopper igjen ved Hverir (se del 5). Vi har god tid og det er et flott sted.


Kjører du vill?

Det er stort sett ingen fare for å kjøre feil på Island, fordi det er så få veier å velge mellom. Islendingene har også en liten vits, som sier ”Kjører du vill… så reis deg opp”. Det er ikke mange trær, så utsikten er der hele tiden. Naturen er på samme tid barsk, gold og fascinerende. En utsikt som denne kan man kjøre langs i mange timer.


God skilting

Vi opplever også mange steder god skilting. Det er både når det kommer grusvei, når veien blir smalere eller det kommer en bro. Man advares også, når det er en ”blind bakketopp”. Det vil si at det kommer en liten bakke, der man ikke kan se motgående trafikk på den andre siden. Her gjelder det å redusere hastigheten og legge seg godt ut på siden.


Bor midt i Eigilsstadir

I Eigilsstadir kjører vi inn på campingplassen. Det er midt på ettermiddagen, og været er strålende, så vi velger å bruke resten av dagen til gjennomgang av vogner, vaske tøy med mer, slik at vi er helt kjøreklare til vi skal videre til Færøyene.


En omgang rengjøring

Campingvognen er den, som er mest skitten, men jo før det vaskes av jo bedre. Heidi og Linda klarer det uten problemer, mens jeg forsyner dem med friskt vann og såpe.


Støvsuger i arbeid

Britta og Ole har med seg denne lille praktiske støvsugeren fra Waeco. Den får alle bilene en omgang med, noe som gir seg mest utslag i bilen vår, fordi barna ofte sitter og spiser i baksetet, når vi kjører. Støvsugeren tar ikke stor plass, men gjør underverker, når man er på langtur.


Kveldskos

Det er vår siste kveld på Island og været er flott og for en gangs skyld også varmt, slik at vi kan sitte ute uten å ha på vintertøy. Det bor bare noen få på campingplassen i tillegg til oss, men det er fred og ro og barna kan alltids løpe rundt.
I morgen er det vår siste dag på Island, men heldigvis skal vi først ta båten om kvelden, slik at vi har hele dagen til opplevelser i området. Vi har også en overraskelse til Heidi og Linda, som nå har vært nesten 14 dager borte fra sms’er, venninner og strykejern. Det er gått over all forventning.

På gjensyn!

På forsiden