: Test: LMC Liberty Finish TI 7205 (2007-modell) | Din Fritid

Test: LMC Liberty Finish TI 7205 (2007-modell)

Lord Münsterland fabrikken i Sassenberg, Tyskland, er kjent for sin produksjon av gedigne LMC campingvogner. Fabrikken har med stort hell overført sin store viten om campingbehov til sin produksjon av LMC bobiler. Denne modellen er testet på en tur Nordatlanteren rundt til Island, Færøyene og Shetland.


Køkken – lille men praktisk

Kjøkken – lite men praktisk
Det praktiske vinkelkjøkkenet finnes umiddelbart ovenfor inngangen til vognen. Kjøkkenet, som ligger sentralt i bilen, er velutstyrt. På høyre side bak sittegruppen finnes et stort jalousiskap med uttrekksskuffer til gryter, panner m.m. til venstre for denne finnes flere skuffer. Uttrekksskuffene er en glimrende løsning, når plassen skal utnyttes optimalt. Det samme gjelder jalousiskapet.

I selve bordplaten er det nedfelt en rund vask og tre kokebluss. Over komfyren er det avtrekksvifte, som er plassert under et delt dobbeltskap. Til venstre for kjøkkenbordet finnes det store 97 liters kjøl/frys Dometic Kjøleskap. Det er ikke så mye benkeplass, men avsetningsplassen er rett ved. Bordet i sittegruppen er rett ved siden av kjøkkenet.


Toalett og badeværelse høyst funksjonelt

Toalett og baderom finnes bakerst i bilen. Igjen har man valgt jalousiskaper og det optimerer plassen. Det er håndvask, Thetford toalett. Bilen har separat dusjkabin, noe som gjør at man kan være enda mer uavhengig og ikke behøver å kjøre på en campingplass hver dag. Et veldig funksjonelt badeværelse. Det vil falle i smak hos de reisende, som søker optimal frihet og kanskje kjører til steder, der det er naturen, som står i høysetet.

Soveværelse med dobbeltseng

Ved siden av badeværelset ovenfor bilens garasje er det to trinn opp til den store dobbeltsengen. Det er skap hele veien rundt sengen. Stuen kan i tillegg gjøres om til en ekstra gjesteseng. Man sover naturligvis best i dobbeltsengen.


Stuen – det sentrale hyggerom

I den forreste delen av bilen finnes stuen med en sofa med ryggen til kjøkkenet. På vognens venstre side, ved inngangsdøren er det enda en sofa. De to komfortable stolene i førerhuset er naturligvis svingbare. Det gir utrolig god plass for to personer, men også slik at man kan ha gjester. Bordet er justerbart, slik at alle kan komme til og sitte tett på bordet. Vi satt ved enkelte måltider syv voksne og to små barn. Og ja, vi satt tett, men det fungerte utrolig bra, når vi bare hadde svingt inn til siden for å spise lunsj og været ikke var egnet til spising utendørs.

Perfekt til helårscamping

Bobilen er vinterisolert, noe som betyr at både fersk- og spillvannstanker, rør og pumper er frostsikre. Spillvannstanken tømmes fra kran under bilen. En liten praktisk finesse er, at el-ledningen føres gjennom en klaff i bunnen av garasjen opp til bilens el-tilkobling. Alt er gjort klart for å klare selv adskillige minusgrader.


Plusspunkter

Bobilen har virkelig gode kjøreegenskaper, utstyrt med ABS, ESP og ASR. Den ligger godt på veien og har særdeles god motorkraft. Utstyret omfatter bl.a. automatgear, cruisecontrol, aircondition i bildelen, gulvvarme og Truma varmesystem, som drives både på strøm og gass. Flott møbeldesign og god funksjonell planløsning, der plassen er disponert veldig fornuftig. På turen kjørte vi i blant på veldig dårlige veier. Her kom de gode kjøreegenskapene virkelig til sin rett.

Minuspunkter

Bilens høyde gjør, at den til tider kan være følsom for vind. Det opplevde vi spesielt på Island. Det kan skyldes litt for bløt fjæring. Under normale forhold en veldig behagelig reisevogn.


Generelt

Man kan godt si at ”Kronen på verket” på den mobile komfort er Liberty Finish TI. Et bad, toalett og ikke minst et kjøkken der det er lagt stor omtanke i detaljene.

En reisevogn som utstyrsmessig kan sammenlignes med en Yacht. Ordet kvalitet er åpenbart. Behagelig bakhjulsdrevet bil med automatgear får også en til å glede seg til neste tur.


Fakta

LMC Liberty Finish TI 7205
Motor: Mercedes CDI 315 automatic 135 hk
Chassis: Mercedes Euro 4
Egenvekt: 3046 kg
Totalvekt: 3500 kg
Total lengde: 770 cm
Total bredde: 232 cm
Total høyde: 295 cm
Innvendig Høyde: 205 cm
Sengemål foran:210 x122 cm
Sengemål bak: 204x132 cm

Standard utstyr

Mercedes Euro 4 chassis
Store sidespeil
Aircondition i førerhus
Servostyring
ESP
ASR
EBV
Automatgear
3. bremselys
Utvendig markise
Lys ved inngang
230 volt,12 volt kontakt, artenneuttak
Elvinduer i førerhus
Elektronisk kontroll panel
Stømforsyning 12v. og 230v.
Ladeaggregat / omformer
El trappetrinn
Kjøl/frys 12v/ 230v/ gass,
3 gassbluss og stålvask
Thetfordtoalett
Ferskvannstank: 112 liter
Spillvannstank: 85 liter
Truma luftvarme

Ytterligere informasjon: www.lmc-norge.no

På forsiden