: Gourmet Camping på Hvidbjerg Strand Feriepark | Din Fritid

Gourmet Camping på Hvidbjerg Strand Feriepark

Spis godt på ferien, kunne like gjerne vært Hvidbjerg Strand Ferieparks nye slagord, for noen av årets største nyheter på campingplassene går alle i retning av å gjøre gjestene enda mer tilfreds med fyllte og glade mager. Det satses i enda større grad enn tidligere på kulinariske opplevelser, og det sier ikke så lite for vi er på en av Danmarks beste campingplasser.


Nytt begrep: Gourmet Camping

Gourmet Camping er et forholdsvis nytt begrep blant danske campingplasser. Hvidbjerg Strand Feriepark har som en av de få danske plasser arbeidet med begrepet i flere år ved bl.a. å teste flere forskjellige restaurantkonsepter. Formålet har helt klart vært å tilby mer enn pølser og pommes frites, som man i prinsippet kan få alle steder. Det har man lykkes med og bl.a. laget en hyggelig familierestaurant med sunn mat i barnehøyde og under uhøytidelige former, slik at barnefamiliene føler seg hjemme. Campingplassen har både en buffet restaurant og en a la carte restaurant.

- Vi gør dette for å kunne konkurrere med utenlandske campingplasser, der maten ofte er noe av det gjestene husker fra ferien. Vi ønsker å medvirke til å høyne matopplevelsene i sommerlandet, forteller Steen Slaikjær fra Hvidbjerg Strand Feriepark.

A la carte restauranten legger vekt på ferske råvarer med sesongens grønnsaker. Kjøkkensjefen er bl.a. kjent for sine fiskesupper. Utenom høysesongen arrangeres fester, alt fra konfirmasjon til runde fødselsdager og bryllup. Buffet restauranten er spesiell ved det, at den er tilpasset barnefamilienes behov og har levende musikk hver kveld.


Fiskebutikk på plassen

Hvidbjerg Strand Feriepark har dessuten åpnet en fiskebutikk direkte på campingplassen der det selges alt fra ferske fileter av sverdfisk, rødspetter, sild, torsk og skalldyr. Den delikate fiskebutikken er skapt i et samarbeid med Esbjergs største fiskebutikk, Vesterhavsfisk, og på den måten sikres den høye kvaliteten.

- Vi opplever, at fler og fler familier legger vekt på sunn mat og en sunn livsstil – også når de er på ferie. Fiskebutikken passer godt inn i den sammenhengen, både når det skal spises en god lunsj eller det skal grilles, avslutter Steen Slaikjær.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden