: Langturtest: Helårs køyevogn Adria Classica 663 UK (2008-modell) og Isabella Magnum / Solseil | Din Fritid

Langturtest: Helårs køyevogn Adria Classica 663 UK (2008-modell) og Isabella Magnum / Solseil

Denne Adria er testet på en tre ukers campingtur til Sydfrankrike, der vi både var på vintercamping i Alpene, storbyferie i Provence og badeferie ved Middelhavet. Campingvognen er dermed testet under alle mulige forhold fra camping i 1500 meters høyde til havnivå og fra minus 15 grader til pluss 25.


Stor campingvogn i Sydfrankrike

Denne Adriaen er en rommelig vogn, som imidlertid er lett å kjøre med, men på en reise til Sydfrankrike er det alltid å anbefale at man holder seg borte fra sentrum av mindre byer med smale gater, og i stedet kjører direkte til campingplassen og stiller opp vognen og deretter drar på oppdagelsesferd.

På campingplassen krever vognen en hjelpende hånd fra et par naboer, hvis man skal skyve den på plass. Best er det imidlertid å la bilen gjøre jobben, men ofte er plassen trang på Sydfranske campingplasser. En Mover er selvfølgelig også en løsning.


Masser av plass i stuen

Når først campingvognen står på plass er det til gjengjeld riktig god plass. Rett innenfor døren til høyre er det stue. En stor rundsittegruppe med utrolig mye plass til den store barnefamilien og i tillegg et par gjester. Bordet er firkantet og det er en fordel, når man har med barn til bords.

Det står også løst på gulvet, slik at det lett kan flyttes på. Det er både en fordel, når barn skal til og fra bordet, spise og man skal feie opp etterpå. Bordet kan slås ned, slik at man får en ekstra dobbeltseng til gjester. Under sofaene er det oppbevaringsrum med unntak av ett, der man har plassert ferskvannstanken.


Stort kjøkken

Kjøkkenet er virkelig et stort pluss i denne vognen, hvis man liker å lage mat og barna i tillegg gjerne vil hjelpe til. Til høyre for vasken er det stor benkeplate, der mindre barn kan stå og hjelpe til i sikkerhet – borte fra gasskomfyren. Bordet er høyt.

Det er masser av praktiske skap og uttrekkskuffer. Kjøleskapet er, vognens størrelse tatt i betraktning, imidlertid for lite, med mindre man handler hver dag. Det er godt med gulvplass foran kjøkkenet, slik at man lett kommer forbi hverandre. Det gir en følelse av romslighet.


Lite toalett

Man kan ikke få alt og plassen på toalettet er nedprioritert. Det er jo heller ikke her man tilbringer ferien… det er faktisk ikke mulig for en person på over 185 å sitte ned uten at knærne treffer skapene. Man kan heller ikke gå inn og hjelpe et barn. Vinduet vender ut i forteltet – her vil man nok foretrekke en takluke. Toalettet har en hånddusj. Man kunne med fordel ha dratt inn litt på det første garderobeskapet, som er ved siden av toalettet for det er masser av oppbevaringsplass i vognen.


Stort soveværelse

Soveværelset, som kommer etter kjøkkenet har en stor komfortabel dobbeltseng med stort oppbevaringsrom under. På motsatt side er det tre garderobeskap i hele høyden. Masser av plass. Over dobbeltsengen er det i tillegg fire overskap.

Disse kan felles ned til en ekstra køyeseng. Det er takluke og et stort vindu. Det er imidlertid bare en taklampe, så man mangler leselamper i hodeenden. Det kan stenges av mellom kjøkken og soveværelse.


God plass til barna

Barna har sitt eget rom, og det er bakerst i campingvognen. Det har flere fordeler. Når barna har lagt seg i sengene ligger de lengst bort fra stuen. Når de leker, kan de gjøre det uten å forstyrre de voksne, som sitter og prater i stuen. Ved siden av køyene er det hyller og et lite nattbord.

Spesielt positivt er passasjen mellom køyene og dobbeltsengen. Her kan en voksen alltids komme inn til barna, når de skal legges. Ved sengenes fotende er det et mindre sittearrangement for to barn. Det er oppbevaringsrom under sofaene. Bordet kan også slås ned så man får en liten benk – alternativt en liten seng ekstra.


Vinter- og sommercamping

Campingvognen er bygget slik at den kan brukes hele året og det fungerer veldig bra. Alde sentralvarmen leverer det meste. Sammen med gulvvarmen er det ingen problemer. Kondens oppleves bare i liten grad og kan løses med ekstra utlufting om morgenen. Når man ikke er i vognen og om natten kan det anbefales å trekke alle gardinene ned. Det er med på å holde på varmen ved de store vinduene.

Resten av turen (vårcamping) har vi om kvelden og natten bare hatt på gulvvarmen. Det er behagelig å stå opp til om morgenen. Om sommeren er det ingen problemer.


Konklusjon

Det er virkelig god plass til den store barnefamilien, men også til to voksne og to barn. Vognen fungerer overraskende godt på vintercamping. Dersom du ikke bryr deg om å kjøre med en større vogn, så bør man velge denne store modellen for å få den ekstra plassen som det gir. Det gjør virkelig, at det er albuerom til alle i familien året rundt. Oppbevaringsplassen er utrolig. Vi fikk bare fyllt opp vognen, fordi vi hadde både sommer- og vintertøy med på den samme tur samt fortelt, solseil og levegg. Det er fortsatt plass til overs. Barneseksjonen og kjøkkenet er de to mest gjennomtenkte rommene.

Toalettet og manglende lamper i soveværelset er eneste minus. Kjøreegenskapene er også i orden, men det krever, at vognen pakkes korrekt i forhold til vanntanken, varmeapparat, kjøleskap osv. Fantastisk god plass til alle i familien uansett om man skal sove, spise, lage mat, leke eller bare kose seg.


Fakta

Lengde: 8468 mm
Bredde: 2450 mm
Egenvekt: 1450 kg
Totalvekt: 1700 kg


Ekstra utstyr

Ekstra utstyr: Isabella Magnum, solseil og Bolon teppe
På turen hadde vi Isabella Magnum med til vinterdelen. Det er et lite telt, som er utrolig lett å sette opp. På vintercamping gir det en varmesluse og ekstra oppbevaringsplass. Bolon teppet er stort sett uunnværlig.


Forteltet

På storbyferien valgte vi også å sette opp forteltet igjen. Det var godt og varmt, men det blåste en del, så ved åt sette opp forteltet og plugge det godt, kunne vi stadig sitte ute. Med verandastangen på, kunne vi også få sol inn i teltet. På oppstillingsplassen var det løs grus, som virkelig gjør campingvognen skitten, når fire personer går ut og inn hele tiden. Det problemet løser også Bolon teppet.


Bolon teppe

Ved Middelhavet fikk vi perfekt vær med sol fra klar himmel, så denne gangen satte vi opp solseilet. Igjen var det grus på oppstillingsplassen – på med Bolon teppet, så slipper man unødvendig rengjøring inne i campingvognen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden