Går inn i Kroken Caravan AS:: SOLID fusjonerer og blir borte | Din Fritid
ARKIVBILDE fra mars 2019: Kroken var på denne tiden landets største aktør i caravanbransjen i Norge, og Tor Grüner (bildet) lanserte et nytt selskap for import av Erwin Hymer Gruppens mange merker, kalt Solid Import AS. Nå avvikles dette selskapet.
Går inn i Kroken Caravan AS:

SOLID fusjonerer og blir borte

Fra i dag av, 1. oktober 2024, fusjonerer Solid Import med Kroken Caravan AS. Det betyr i praksis at Solid avvikles, og at all oppfølging og alle krav fremover vil skje gjennom Kroken Caravan AS.

Kroken har en imponerende 53 års lang historie i bransjen. Det startet med at Leif Kroken investerte 250 kroner for å etablere firmaet Leif Kroken Caravanimport A/S i 1971. Og la det være tydelig: Kroken som merkevare fortsetter videre med sine forhandlere i: Bodø, Haugaland, Kristiansand, Oppaker, Ålesund og Åndalsnes. I tillegg blir det drift i Oslo-avelingen ut året, før avdelingen legges ned.

Solid forsvinner

Solid har en langt ferskere historikk, og ble opprettet i mars 2019 for å håndtere den viktige agent- og importvirksomheten som Kroken-gruppen hadde på den tiden. I mange år hadde Kroken-gruppen agenturet på Erwin Hymer gruppens mange merker, som Hymer, Carado, Bürstner, LMC, Laika, Niesmann+Bischoff. Underveis økte antall selvstendige forhandlere som ønsket disse produktene. Derfor tok Kroken-gruppen steget med å skille ut import- og agenturdriften av selskapet i 2019. Noen år senere bestemte Erwin Hymer gruppen seg for å benytte seg av sitt heleide danske datterselskap EHG Nord, for agenturet i Norge. Endringen skjedde med lanseringen av 2025-modellene, det vil si i høst.

Solid har ikke tatt inn noen andre merker, og har i stedet avviklet sin drift, noe som nå er endelig stadfestet med denne fusjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden