: God planlegging er halve turen | Din Fritid

God planlegging er halve turen

God planlegging stikkordet for campingturisten. Du blir ikke bare rådet til grundig ettersyn av bremser, dekk-og gassystem før du kjører av sted, men fra bransjehold blir det også pekt på flere viktige ting å huske på.


Book feriested i forkant

Campingturister som ikke har bestilt plass på forhånd kjører mange ganger forgjeves til det sted de har blinket ut. En reservasjon er god garanti for en god start på ferien. Det er viktig å huske på at ferien starter hjemmefra og ikke når man kommer frem.


Smart pakking

Hvis campingvognen underveis skal brukes til å spise og sove i, er det viktig at den pakkes med omhu, slik at den ikke må tømmes hver gang man skal bruke den. Kart over reiseruten og reisemålet er en fordel, og det samme gjelder underholdning for barna. Her kan bøker og en bærbar computer med DVD-filmen gjøre kjøreturen mer overkommelig for de minste.

Småutstyr

Det er også viktig å ha med navigasjonsutstyr og en liten, mobil vekt til å måle kuletrykket med. I tillegg til stativ for sykler.


Sykkelstativ

Hvor man plasserer sykkelstativet avhenger igjen av kuletrykket. Har man en campingvogn med soveværelse fremme i bilen, så kan man gjøre seg bruk av det store magasinrommet under sengen. Er dette tilfelle er man best tjent med å montere sykkelstativet i vognens bakstuss slik at vekten kan avbalanseres.


Riktig kuletrykk

Galt kuletrykk på bilens tilhengerfeste kan forårsake ulykker på ferietur med campingvogn. Derfor er det uhyre viktig at man alltid sjekker kuletrykket når campingvognen er ferdig pakket.

- Det er bedre med for stort trykk en for lite. Hvis campingvognen er baktung er det stor risiko for at ekvipasjen kan komme til å slingre, sier Peter Outzen som er forman i danske Camping Branchen.

Selv bruker han som tommelfingerregel at han klarer å løfte den opp på kroken, og da passer det med et kuletrykk som ligger mellom 50 og 75 kilo.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden