: Bolon® Green Vinyl: Miljøsatsing fra Bolon | Din Fritid

Bolon® Green Vinyl: Miljøsatsing fra Bolon

Den svenske designbedriften, Bolon, som er verdensledende innen produksjon av nyskapende, vevde vinylgulv, griper på nytt stafettpinnen og blir den første bedriften i verden som går fullstendig over til å bruke mykgjørere basert på fornybare råvarer.

Bolon® Green Vinyl

Initiativet Bolon® Green Vinyl omfatter også en rekke andre store miljømessige investeringer, blant annet for å kunne gjenvinne en større mengde brukt materiale som er til overs.

- Det er en svært etterlengtet lansering. Bolons produkter og produksjon har lenge holdt seg svært godt i miljøsammenheng, og med satsingen Bolon® Green Vinyl tar vi ytterligere et skritt fremover og kan garantere minst mulig miljøpåvirkning på en helt annen måte. Ambisjonene er høye og vi har som mål og håp å bli miljøsertifiserte både av Svanen og andre tilsvarende internasjonale miljømerker, sier Annica Eklund, adm. dir. i Bolon.

- Å jobbe med miljøforbedringer er og skal være en kontinuerlig pågående prosess. Man blir liksom aldri ferdig. Men vi har kommet et langt skritt på vei med den nye mykgjøreren, som er basert 100 % på fornybare råvarer. Det er på tide at folk får opp øynene for vinylens gode egenskaper. Få materialer gjennomgår en så streng kontroll under produksjonen som nettopp PVC. Nå kan man ikke lenger avvise materialet med fornuftige argumenter. Den kommende kolleksjonen har ingen påvirkninger på miljøet og beholder de gode kvalitetene år etter år. Ja, vår nyutviklede PVC er rett og slett det motsatte av alt som innebærer bruk og kast. Det er et godt grønt argument om ikke annet, sier Torbjörn Klaesson, Technical Manager i Bolon.


Miljøvennlig kolleksjon

Da den nye teppekolleksjonen Skåne ble utviklet, hadde Bolon én spesiell målgruppe i tankene. Produktene retter seg først og fremst mot erfarne campere som gjerne blir lenge på ett sted. Ofte stiller de høye krav til holdbarhet og funksjon, i tillegg til at de er miljøbevisste. Teppet passer selvfølgelig til alle campingentusiaster som tar aktive miljøvalg og setter pris på høy kvalitet og design. Skåne finnes i fire farger med smale striper og en svak metallisk effekt.

- Vi ble inspirert av naturens egne farger og mønstre og ønsker som alltid å fremheve vårt svenske utgangspunkt. Kolleksjonens sterke farger i rødt, blått, grønt og grått er fargetoner som også finnes i den vakre skånske naturen. Jeg syns vi har fått til en fin balanse i teppets design og fått en utforming som er både levende og interessant, sier Marie Eklund, sjefsdesigner hos Bolon.

Bolon har alltid fokus på miljøvennlighet, kvalitet, funksjonalitet og design. I arbeidet med å lage den nye kolleksjonen enda litt bedre ut i fra miljøhensyn, har det vært viktig å ikke måtte fire på de andre punktene. Skåne har samme egenskaper som selskapets andre tepper og gulv. Det nye teppet er blant annet sklisikkert, slitesterkt, UV-beskyttet, lett å håndtere, det tåler vann og tørker raskt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden