: Bolon 2009: Campingmatten som skåner gresset | Din Fritid

Bolon 2009: Campingmatten som skåner gresset

Etter fjorårets suksess Halland kommer nå en ny modell av den populære campingmatten från Bolon.

Matten ble utviklet for å passe inn under bobilmarkiser, men viste seg å ha mange flere bruksområder. Oppfølgeren, som er komplettert med ytterligere funksjoner og teknikk, presenteres i tre nøytrale farger. Nye Halland er like slitesterk, praktisk og lett å holde ren. En tydelig forskjell i forhold til forgjengeren, er den noe løsere vevstrukturen, som skåner underlaget bedre og gir vegetasjonen luft. En annen forskjell er at den er enda mykere å gå på.

I fjor utarbeidet Bolon sin første kolleksjon bobilmatter, som først og fremst var beregnet for bruk under bobilmarkisen. Men takket være campingmattenes smarte funksjoner, egner de seg for mange flere steder.
I likhet med forgjengeren kan nye Halland brukes på terrassen, på piknik og som sitteunderlag på stranden. To egenskaper skiller ut kommende sesongs utgave. Den ene er at en tykkere og mer porøs tråd er vevd inn, slik at matten har blitt enda mykere og behageligere. Den andre er at den vevde strukturen er mer åpen, noe som skyldes en luftrand som går gjennom hele matten. Det gjør at den er enklere å holde ren for sand, smuss og vann, som lett renner gjennom matten, samt at gress og annen vegetasjon får puste under matten. Noen campingplasser forbyr matter som ødelegger gresset, men med Bolons nye produkt er problemet løst.

Tre nye fargene

De tre nye fargene, mørkegrå, lysegrå og blå, har fått navnene Storm, Bris og Svall. Nytt for i år er den blanke metallic-liknende tråden. Den gir matten et lett skimmer og endrer utseendet avhengig av hvilken vinkel matten ses fra.

- Metallic er ”in”, og derfor ville jeg gi nyhetene våre litt ekstra glans. Samtidig har jeg vært nøye med å holde designen stilren og nøktern, slik at mattene ikke oppleves som umoderne om noen år. Campingmattene våre har jo veldig lang holdbarhet. At produktene holder så lenge, er ikke bare et spørsmål om service og kvalitet, men er også viktig ut fra miljøhensyn. På Bolon legger vi stor vekt på at produksjon, produkter og hele organisasjonen preges av miljøbevissthet, forklarer Marie Eklund, sjefsdesigner på Bolon.

Funksjonell

Campingmatten som tåler vasking i vann, tørker raskt takket være den ventilerte vevstrukturen, noe som letter rengjøring og vedlikehold. Den tåler å brettes og brukes gang på gang og passer godt både på mykt og hardt underlag. Matten kan plasseres direkte på bakken og spennes opp med klyper og teltplugger. Alt tilbehør følger med samt en praktisk veske for oppbevaring.

Fakta i korthet

- Bredde: 250 cm
- Vekt: ca 480 gr/m²
- Forbrukerpris: fra 255 SEK/løpemeter
- Puster
- Flammesikker
- Sklisikker
- Slitesterk
- Krymper ikke
- UV-beskyttelse bevarer fargene
- Miljøvennlig

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden