: Tyskland: Syden året rundt – innendørs | Din Fritid

Tyskland: Syden året rundt – innendørs

Tenk deg å komme til et innendørs sydenanlegg som holder 26 grader i luften og 28 i vannet, året rundt. I Tyskland er dette mulig.

Ute på marken en liten times kjøring fra Berlin i sydlig retning, finnes dette tropiske paradiset som heter nettopp Tropical Islands. Bygget, som ikke ser så veldig attraktivt ut utvendig, er opprinnelig en hangar av den overdimensjonerte typen, og ble opprinnelig planlagt til å innkvartere luftskip.

Nå gikk ikke drømmen om luftskip i oppfyllelse, men hva er mer naturlig enn å etablere en tropisk sydenstrand i stedet? Hangaren har en imponerende grunnflate på hele 66 000 kvadratmeter, noe som gjør den til en av Tyskland største bygninger. Bygget er 210 meter bred, 310 meter lang og 108 meter høy. Hangaren er så stor at den har plass til åtte fotballbaner, en oppreist Frihetsstatue og et liggende Eiffeltårn.


Stabilt klima

Innvendig holder gradestokken seg stabil. Det er alltid 26 grader i luften, og luftfuktigheten ligger mellom 40 og 60 prosent. Den største stranden er 200 meter lang. I Tropical Sea holder vannet 28 grader, mens Bali Lagune skryter av 32 grader. Er du glad i høyder, frister muligens Tysklands høyeste vannsklie. Med en høyde på 25 meter har den fått navnet «World slide tower».

Men det finnes mye mer for den som er ute etter leven. Kunstig sol, foss, minigolfbane med 18 hull, en egen regnskog med tropiske planter og en tropisk landsby med temaer fra Thailand, Borneo, Bali og Samoa, kan sikkert friste de fleste. Selv om du holder deg innendørs, er bygget ordnet slik at sollyset kommer igjennom. Derfor må du alltid huske å smøre kroppen inn med solkrem.

Hele ideen med anlegget er å friste tyskerne til å holde seg hjemme fra sydenferien. I stedet for at solhungrige tyskere må dra til Syden, har man heller hentet Syden til Tyskland. Trolig setter tyskerne pris på denne muligheten, for tysk øl og gode pølser er selvfølgelig mulig å få kjøpt i denne kunstige heten. Dette er imidlertid ikke stedet for deg som ønsker fred og ro, og som synes en stille vikmed en god bok og et godt glass vin er å foretrekke.

Anlegget har kapa-sitet til hele 8000 besøkende på samme tid. Selv om hangaren er stor, blir 8000 tyskere fordelt på åtte fotballbaner relativt folksomt. Kanskje kan du likevel finne et roligere sted å oppholde deg om natten? Tropical Islands holder nemlig åpent 24 timer i døgnet.

Spa og moro

Tropical Islands har også et gigantisk spaanlegg, hvor du kan få pleid kroppen mens barn eller barnebarn syder rundt i strandområdet og husbonden har inntatt barstolen på jakt etter den ultimate snapsen Velværeavdelingen rommer blant annet steamdusjer, meditasjonsrom etter kinesisk mønster, tradisjonell finsk sauna, massasje og et krystallsenter hvor vakre og medgjørlige krystaller bidrar til bedre velvære.


Servering

Hele elleve restauranter og barer finnes rundt om i anlegget. Dermed skulle det ikke finnes unnskyldning for ikke å forlate anlegget relativ mett. Når navnet på anlegget henviser deg til en tropisk stemning, er det ikke mer enn naturlig at tropekost spiller en vesentlig del av tilbudet. Sverger du heller til tyske pølser, hamburgere og pizza, er utvalget så absolutt til stede. Kafeteriaen Mondial har selvbetjening, og passer for dem som gjerne vil hugge i seg en burger i all hast. Tropical Barbecue serverer mat fra Asia, Crêperie Latiki er et franskinspirert pannekakehus, Paradiso serverer biff i ulike størrelser mens Sea Shell Beach Cafe har indiske retter på menyen. For barna er Tropino restauranten en sikker vinner. Kyllingvinger, pommes frites og annet snadder kombinert med aktiviteter som leker, sklier, bilkjøring og trampoline, gjør måltiden til en opplevelse, også for foreldrene. I tillegg finnes iskrembaren Borneo Cafe, cocktailbarene Moody Lounge og Kalmoa Lounge og de ordinære barene Lagoon, Aloha og Kaikala. Når du sjekker inn på Tropical Islands blir du utstyrt med et bånd rund håndleddet, som registrerer det du handler. Oppgjørets time skjer ved utsjekking.


Gratis shuttle

Hvis man ønsker å besøke anlegget mer enn en dag, finnes det muligheter å leie et telt inne i regnskogen. For campere finnes det campingplasser i området, og i nærheten av Berlin finnes mange bobilcamper rundt omkring. Tropical Islands ligger ved Staakowavkjøringen på A13 mellom Berlin og Dresden, cirka 35 kilometer fra Berlin- Schönefeld. Man kan også velge å bo i Berlin, og ta toget direkte til togstasjonen Brand. Fra stasjonen går det gratisbusser inn til Tropical Islands.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden