: Regenbogen: Avslappende camping i luksuriøse omgivelser | Din Fritid

Regenbogen: Avslappende camping i luksuriøse omgivelser

Det tyske aksjeselskapet Regenbogen AG driver 12 campingplasser i Tyskland og Sverige. De svenske campingplassene ligger i Åhus (Skåne) og Mønsterås (Småland), mens de tyske hovedsakelig befinner seg i den nordtyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Det finnes imidlertid også enkelte i de mer sentrale delene av Tyskland.

Regenbogens filosofi består i å tilby ferie med full service, der det både er plass for lek og luksus. Innovasjon, økologi, wellness og gastronomi er nøkkelord i selskapets feriekonsept. En Regenbogen campingplass skiller seg på mange måter ut fra andre campingplasser. For det første er beliggenheten nøye valgt ut, slik at man alltid er i nærheten av vann, strand og gode utfluktsmuligheter. For det andre ligger Regenbogen stor vekt på å øke kjennskapen til regionen, der de er representert.

I samarbeid med lokale partnere arrangeres det utflukter, kulturelle arrangement m.m. I tillegg har samtlige campingplasser personale ansatt for å holde oppsyn med gjestenes barn og leke med dem i løpet av oppholdet.


Økologi, miljøbevissthet og service

Alle Regenbogens campingplasser stiller høye krav til miljøbevissthet og økologi, noe som har ført til igangsettelse av en rekke grønne tiltak. Blant disse tiltakene er tidsinnstilte vannkraner i dusjkabinettene og solceller, som produserer energi og varmer opp vannet i dusjene og sanitetsanleggene. På campingplassen benytter personalet elbiler til transport, mens all søppel fordeles i et avansert sorteringssystem og gjenvinnes, så langt det er mulig. Alle Regenbogens campingplasser er dessuten utstyrt med spesielle energisparesystemer.

Et av Regenbogen-campingplassenes kjennetegn er service. Hver medarbeider gjennomgår en spesiell utdannelse for å kunne tilby gjestene førsteklasses service. Regenbogens eget akademi danner forbilde for mange lignende utdannelser av campingpersonale i Tyskland.


Mange overnattingsmuligheter

På Regenbogens campingplasser er det mulig å bo nøyaktig, som du vil. I hus, campingvogn, campingbil, telt eller leilighet, men det er også mulig å leie på campingplassen.

Besøkende, som ikke ønsker å sove i telt eller campingvogn, kan med fordel leie en ”tippi” – en åttekantet hytte, som blant annet har eget kjøkken. En tippi kan huse opp til fire personer, og hytten er fullt utstyrt med møbler, bestikk, glass osv. Alle tippier har terrasse og/eller åpen peis, og kan derfor benyttes året rundt. Tippi-beboere har mulighet for halv- og helpensjon og kan dessuten velge den såkalte ”Vitalwoche-pakke”. Denne pakken omfatter levering av frokost på døren samt en tre retters kveldsmeny på restauranten ”Landhaus”. Gjester, som overnatter i egen campingvogn eller bobil, kan koste på seg litt ekstra luksus ved å bestille det såkalte ”Familienbad”. Denne servicen gir nemlig adgang til eget badeværelse med dusjkabinetter under hele oppholdet.


Wellness og sunnhet

Som noe helt spesielt har noen av Regenbogens campingplasser (Göhren, Boltenhagen og Teschow) et stort utvalg av wellnessfasiliteter. Camperne kan velge mellom en lang rekke behandlinger, som utføres av godkjente terapeuter. Wellness- og fitnessområdet er blitt døpt ”paradiset”. Her finnes sauna, dampbad, tepidarium, rasulbad, solarium og et utendørsområde til avslapping og hvile.

I tillegg tilbys det også forskjellige former for massasjer. Det er med andre ord vanskelig å komme nærmere et wellnesshotell.


Lek og spill

På samtlige Regenbogen-campingplasser finnes et team, som holder oppsyn med barna og leker med dem. Barneaktivitetene omfatter alt fra gjemsel til tegning og maling. Lekeplassene, der de mindre barna kan bli aktivert, er alltid sentralt plassert på campingplassene, slik at de kan fungere som samlingspunkt for foreldrene.


Gastronomi

Nesten alle Regenbogens campingplasser har en restaurant ved navn ”Landhaus”. Restaurantens målsetning er å levere god mat til rimelige priser uten å gå på akkord med kvaliteten. Da det er Regenbogen selv, som driver restaurantene, er det en garanti for høy kvalitet. Det finnes også kiosker på campingplassene, der gjestene kan kjøpe mindre måltider.


Kulturelle utvekslinger

Regenbogen er representert i flere land og preges derfor av forskjellige kulturer. For å bringe disse kulturene nærmere hverandre, arrangeres det hvert år en rekke events. For eksempel. kan camperne i Tyskland oppleve en ekte svensk midtsommerfest med alt, hva som hører med. Bor man derimot på en campingplass i Sverige arrangeres oktoberfest, slik den feires i München. Det avholdes også diverse mesterskap mellom de enkelte campingplassene.

Hver enkelt av Regenbogens campingplasser har sitt eget særpreg, men de er alle underlagt de samme strenge reglene for miljø og service. Dessuten har alle campingplasser strenge regler for rengjøring av dusjfasiliteter og toaletter. Meningen er å skape et helhetskonsept, der sluttresultatet er en perfekt ferie for gjestene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden