: Bobiltest: Bürstner Solano Nordic T615 (2010-modell) | Din Fritid

Bobiltest: Bürstner Solano Nordic T615 (2010-modell)

Uten å hvile på laurbærene, har Bürstner også for 2010 kommet med en rekke nyheter. Etter en pause har toppmodellen, den integrerte Elegance kommet tilbake, mer elegant enn noen gang.

Av halvintegrerte har den nye toppmodellen Aero Van vakt oppsikt. Men vi får komme oss ned på jorden og ta fatt i en modell mer for folk flest, Solano Nordic T615. Er du ute etter en rimelig halvintegrert, er nok Nexxo bilen du skal se på først. Nytt av året, Solano bygges nå på Al-Ko chassis, noe som selvfølgelig gjør bilen lavere men som også reduserer vekten med 100 kg. Selv den lengste Solano på 7,44 m kan nå fåes under 3,5 tonn. «Vår» bil, T615 er den korteste versjonen med lengde 6,9 m og en gunstig nyttelast. Hovedforskjellen på de forskjellige utgavene av Solano er sengeløsningene og toalettrommene. De fire vanlige sengeløsningene kan leveres, T615 har den gode gamle varianten med dobbeltseng på langs og toalettrommet ved siden.


Sittegruppe

Ikke overraskende består denne av en L-sofa, to vendbare forstoler og en sidesitter. Selv om sidesitteren er nesten 80cm bred anser vi sittegruppen for fem personer. Men da sitter man komfortabelt. Og putene i L-sofaen gir korsryggstøtte, ofte er de nesten rette. Er det noe Bürstner kan så er det å velge stoffer. Putene er sydd av tre forskjellige stoff og tar seg godt ut. «Gardinene» på hver side av vinduene derimot består av to stoffer, men er bare til pynt. Uansett, tekstilene sammen med møblene i såkalt nøttetre Merano med hvite felt, tar seg godt ut. L-sofaen kan omgjøres til toseter i kjøreretningen, i denne er vanntanken plassert. I sidesitteren er batteriet og elblokka plassert. Det er fortsatt plass til bagasje, men vær forsiktig, det ligger myke varmluftslanger i bunnen. Noe litt tung vil kunne klemme disse flate. Batteriet er på 90Ah og det er plass til ett til. Bordet måler 90 x 57cm og kan skyves både på langs og på tvers. Og trykkes ned til sengehøyde der sengen, med diverse tilleggsbiter, måler 200 x 122cm. En tiltalende sittegruppe.


Kjøkken

Kjøkkenbenken i vinkel måler 100 x 53/100 x h 93cm. Dette har nærmest blitt et standardmål for slike benker. Med tre bluss og oppvaskkum med dryppebrett, blir det ikke så mye plass igjen som arbeidsflate. Da gasskassen er plassert i benken er det begrenset med plass til oppbevaring. Tre skuffer og et smalt skap med en liten hylle og dobbel søppelbeholder er det man har til rådighet. Overskapet har avtrekksvifte og to spotter. Vi kunne tenke oss litt høyere dører, over hylla er det en åpning på 13 cm i høyden, litt tuklete når du leter etter noe i et fullt skap. På den annen side, alt er smakfullt utført. På motsatt side står kjøleskapet, eller Tectower. Det er altså et skap fra Dometic av typen RMT 7655 på 143 ltr. netto med 26 ltr. separat frys og stekeovn på toppen. Ved siden av er det en hylleseksjon som går fra gulv til tak, denne kan gjøre susen ved mangel på oppbevaringsplass på kjøkkenet. Pent men ellers gjennomsnittlig.


Bad

Badet er som tidligere nevnt plassert ved siden av dobbeltsengen og dette gjør rommet noe smalt. Det måler 77 x 160cm og toalettet er plassert i den ene enden og håndvasken i den andre. To glassdører lukkes foran do og vask og du har et dusjkabinett midt i rommet med målene 65 x 74 x h 192cm. Under dusjing blir gulvet i hele rommet vått, men en trerist sørger for at gulvet raskt kvitter seg med vannet. Å dusje i selve toalettrommet er ikke det mest praktiske, et kabinett innerst i rommet har vært vanlig med denne løsningen, men det gjør at rommet blir trangere. Et veggskap ved siden av toalettet (av typen Thetford C403) og et benkeskap under vasken gir plass til det viktigste en trenger å oppbevare her. Rommet har ikke vindu, men takluke. Denne har ikke tvangslufting, det gjør rommet tett og når varmluften står på vil luften i rommet presses inn i bilen. Videre er ventilen for varmluften ikke beskyttet mot sprut under dusjing. Uansett, om du ikke benytter dusjen så ofte vil rommet fungere greit.


Oppbevaring

Med denne løsningen får du ikke garasje, men plassen under sengen bak er godt utnyttet og det utvendige bagasjerommet måler 120 x 112 x h 65 cm med ekstra centimeter både her og der. I tillegg er det et rom ved siden av kombivarmeren med tilgang innenfra. Klesskapet måler 54 x 40 x h 118 cm og har en stor hylle over. Det er bra med overskap og som tidligere nevnt er det en hylleseksjon ved siden av kjøleskapet i full høyde som gjør susen om ikke plassen i kjøkkenbenken strekker til.


Seng

Sengen har de Vanlige målene for denne løsningen, 196 x 131/100cm. Madrassen er 14cm tykk og ligger på fjærende treribber. Sengens bredde er akseptabel, men noen synes det er en ulempe at den smalner av til en meters bredde ved fotenden. Bortsett fra det kjennes sengen behagelig ut med komfortabel madrass. Lufting besørges av luftevinduer, ett på siden av sengen og ett ved hodeenden. Supplert med takluke skulle det gi god lufting under varme netter. To spotter for leselys dekker behovet for belysning, så langt alt på det jevne. Nytt er det at sengebunnen kan heves i den øverste delen for behageligere lesestilling. Det er et pluss, men litt slitsomt å få den ned igjen når du er i ferd med å sovne.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden