: Tyskland: Ølfestivalen i München 200 år | Din Fritid

Tyskland: Ølfestivalen i München 200 år

Ølfestivaler er det mange av, og også i Norge forekommer slike arrangementer. Der er imidlertid liten tvil om at den mest kjente er den som utspiller seg i München, hovedstaden i delstaten Bayern.

I år vil nok dette bli en festival der det satses spesielt. Det er nemlig 200 år siden den første ølfestivalen ble arrangert. Den gang var det en bryllupsgave fra prins Ludvig til prinsesse Therese. Årets festival er imidlertid ”bare” nummer 177 i rekken, da man 24 ganger har måttet klare seg uten, grunnet, krig, etterdønninger etter kriger og ikke minst en koleraepidemi.

Tyskland er et stort festivalland, men det spørs om ikke Münchener Oktoberfest er den mest berømte. Den går under kallenavnet ”Wiesn” og lokker hvert år i overkant av seks millioner besøkende til Theresenwiese i München, der det blir servert øl i 1- og 2-liters krus ledsaget av salte kringler og ikke minst pølser.

Årets arrangement vil naturlig nok stå i jubileets tegn og det vil være mange forskjellige festarrangement der både øl- og annen kultur i form av kunst, musikk og en historisk festparade står på programmet. Festivalen gir også rik anledning til å oppleve tyske folkedrakter og typisk tysk ompa-ompa musikk. Selvsagt vil det tradisjonelle tivoliet også være på plass.

Årets festival går av stabelen i perioden 18. september til 3. oktober, og det er nok lurt allerede nå å starte undersøkelsene angående oppstillingsplass for campingvogn eller bobil og bestille dette raskest mulig.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden