: Norge: Bycamping i Oslo (1/5) | Din Fritid

Norge: Bycamping i Oslo (1/5)

CampingNorge.no tipser om fine, sentrumsnære campingplasser i Norge, som ligger i kort avstand til storbyene og attraksjoner, men som likevel har klart holdt på idyllen.

Bogstad er en av Norges mest profilerte familiecampinger og ligger bare 20 minutter unna Oslo sentrum. Dit kan en komme seg med buss fire ganger i timen, eller også ta båt fra Bygdøy og direkte inn til Aker Brygge. Når vi møter daglig leder på plassen, Kjell Veddegjerde, forklarer han at gode trafikkforbindelser bidrar til at Bogstad virker så og si øde:
– Vi har en fantastisk beliggenhet, midt i den irrgrønne Nordmarka og bare noen minutter unna hovedstaden. Folk som besøker oss er fremfor alt ute etter å oppleve Oslo, og dermed er de ute på sightseeing stort sett hele dagen. På kvelden myldrer det av folk, sier han. For de som blir igjen, har vi minigolfbane for ungene, sjøen med bademuligheter, Bogstad GK som nærmeste nabo og lekeplass. Likevel – gjestene bruker plassen som en base for hovedstadferien.


Med 50 år på nakken

Bogstad Camping åpnet i 1954, og brer seg utover et område på 180 mål. Oslo-NAF sto som eier frem til 1985, og ble underlagt NAF Camping i 2009. På grunn av den sentrale beliggenheten har Bogstad alltid vært en populær bycamping, og i høysesongen har plassen 60 ansatte. Vinterstid kommer skiturister reisende fra England og Danmark, mens statistikken viser at sommerstid er det tyskere som dominerer etter nordmenn.


Gjennomsnittlig tre dager

Slottet, Aker Brygge, Karl Johan, Holmenkollen, Vikingskipet, Operaen og Munch-museet er attraksjoner som går igjen på listen gjestene vil se. Og i følge Veddegjerde har de ikke god tid; gjennomsnittlig antall overnattingsdøgn er kun tre.
- Folk er supereffektive, står opp tidlig og utnytter tiden godt, smiler han. Vår oppgave er å legge forholdene best mulig til rette med hensyn til oppgradering av fasiliteter og overnattingstilbud.
- Vi har helårsåpent og vinterisolerte hytter, og år 2010 har vi overtatt driften av kroen på området også. Det passer godt for dem som har fartet hele dagen og vil slappe av med god mat i landlige omgivelser på kvelden, påpeker han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden