: Test: Vintertest av Isabella Universal 420 (2011 modell) | Din Fritid

Test: Vintertest av Isabella Universal 420 (2011 modell)

CampingNorge.no hjelper deg med å finne det riktige vinterforteltet. På en vintercampingtur til Østerrike har vi testet dette Isabella Universal 420. Vi tester det med henblikk på dets funksjonalitet under strenge vinterforhold og oppsettingen for til slutt å komme med et samlet inntrykk. Husk at du også kan se video av testen. Se nedenfor.


Hvorfor fortelt?

Man kan starte med å spørre seg selv, hvorfor man overhodet skal ha med et fortelt på vintercamping. Det er det flere grunner til.
Det gir mye mer plass å oppholde seg på.
På gode dager kan man saktens sitte ute.
Det gir mer plass til campingmøbler, grill, støvler og ski.
Det fungerer som en varmesluse, slik at man holder bedre på varmen inne i campingvognen.


Førsteinntrykket

Når man åpner forteltvesken fra Isabella, får man allerede ved første øyekast et inntrykk av at man har kjøpt et kvalitetsprodukt. Alle deler er omhyggelig pakket inn, gardiner ligger i poser for seg og instruksjonsboken er veldig utførlig.


Oppsettingen er overraskende lett

Det er ikke mange problemer med å sette opp dette vinterforteltet og man får utrolig stor glede av det, når det først er gjort. Start med å legge ut alle stengene, der hvor de skal brukes. Det er praktisk at de ligger noenlunde der hvor de skal brukes.


På med understykket – det er vinter

Understykket settes på campingvognen. Det gjør, at det ikke trekker inn i forteltet og man kan dermed oppnå et adskillig lunere fortelt.


Teltduken trekkes gjennom teltskinnen

Deretter trekkes teltduken i teltskinnen på campingvognen. Det kan gjøres av en person, men det er lettere hvis man er to.
De praktiske fix on beslagene settes på, der hvor takstengene skal sitte. De kan kun monteres på en måte.


Forteltet tar form

Nå kan stengene settes sammen og forteltet begynner å ta form. Det er mange stenger, men det skyldes at det til vintercamping kreves en solid konstruksjon. Start med takstangen i midten og arbeid deg deretter ut mot det ene hjørnet og deretter det andre hjørnet. Når alle stengene er montert og strammet, justeres høyden på forteltet.


Vanskelig å plugge om vinteren

Nå skal det plugges og det kan være en utfordring, hvis det er frost i bakken. Hjørnene er viktigst. Bruk bare Tarzan plugger. Husk å sjekke at du har de med hjemmefra. For at forteltet skal slutte helt tett, kan man med fordel spa litt snø opp på gresskanten.


Ekstra utstyr – en dørmarkise

På denne modellen monteres det også en ekstra dørmarkise. Den gjør at snøen ikke drysser inn i forteltet, når døren er åpen.


Legg et godt gulv

Et godt vintertips er å legge Isabella ground cover i bunnen av forteltet. Det syntetiske materialet kan ikke suge fukt og gjør gulvet sklisikkert. Ut over å være praktisk, så gir det også mer hygge.


Fakta

Bredde bunn: 440 cm
Dybde: 230 cm
Antall dører: 4
Utvendig gresskant
Campingvognlengde min. 600 cm
Vekt: 53,7 kg
Den nye Universal 420 modellen er optimert i design, funksjonalitet og materialer. Det belagte materialet gjør det enda lettere å holde rent. Designet gjør også at man kan montere dørmarkise og utbygning i gavlen, hvis man vil ha mer plass.


Konklusion

Isabella Universal 420 er både lett å sette opp, selv om det er en del fler stenger å holde styr på, men det kreves for at det skal tåle snøen på taket.

Det nye materialet gjør at det er lettere å holde rent. Selv om det koster litt ekstra kan det varmt anbefales å ta med ground coveret.

Isabella er ikke et billig telt, men kvaliteten er på topp. Det må formodes at det spiller en rolle, når man har forteltet sitt oppsatt over lang tid og i hardt vær. I tillegg kommer den servicen man får fra et velutbygd forhandlernett over hele landet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden