: Skottland: Edinburgh – skjønn hovedstad, selv når det regner | Din Fritid

Skottland: Edinburgh – skjønn hovedstad, selv når det regner

Skottlands hovedstad Edinburgh har utrolig mye å by på og man vil bli overrasket over de mange mulighetene, det er der. En forlenget weekend er en start, men langt fra nok. Edinburgh er til alle årstider et besøk verdt.

Edinburgh Castle sett fra byen

Edinburgh Castle

Et godt sted å begynne rundturen er på Edinburgh Castle - festningen som ligger på toppen av en slukket vulkan og verdenskjent for Military Tatoo, gir et fint overblikk over byen, fordi det er en fantastisk utsikt derfra.

Utsikt fra festningen Edinburgh Castle

Festningens historie går et par 1000 år tilbake og er absolutt et besøk verdt. Det finnes både museer, offisielle residenser, en kirke og velholdt militærutstyr.

De to populære gatene der det er selvsagt å shoppe

The Royal Mile og Princes Street – fantastisk shopping

Fra Edinburgh Castle er det naturlig å fortsette gjennom byen langs The Royal Mile, som er en to kilometer lang handlegate, men ikke med merkevarebutikker, som man kjenner det fra andre byer. På denne stemningsfulle gaten finner man skumle puber, spesialforretninger og hippe kafeer. Stort sett parallelt med The Royal Mile går Princes Street, som er der hvor man finner alle de internasjonale kjedene og merkevarebutikkene. Og selvfølgelig er det også her man finner en av byens mange sekkepipespillere.

Pub i Edinburgh

Husk å droppe inn på en av de mange pubene på The Royal Mile

Eller bruk de små smale ”Close”, som f.eks. går mellom The Royal Mile og Princess Street. En av dem går til verdens ende…

Holyrood Park

Holyrood Park – en forsmak på det skotske høylandet

Når man kommer ned mot enden av The Royal Mile kan man med fordel bestige Calton Hill og få nok en fin utsikt over byen, men denne gang av Edinburgh Castle. Det er også her et av byens mange grønne områder ligger. Og få byer vil kunne skryte av så mange grønne områder som Edinburgh. Stort sett inne i sentrum ligger Holyrood Park, som er et stort stykke vill natur med skotsk høyland, når det er som vakrest. Det er et stort rekreasjonsområde med turstier, jorder og piknikområder.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden