: Test: Cabby 620+ F3 - campingvogn for kvalitetsbevisste (2011-model) | Din Fritid

Test: Cabby 620+ F3 - campingvogn for kvalitetsbevisste (2011-model)

En campingvogn er ikke ”bare” en campingvogn. Det kan være håndbygget luksus, som kan benyttes hele året og som kanskje er bedre designet enn ens eget hjem. Cabby 620+ er et glimrende eksempel på, at man ikke behøver å være fornøyd med mindre, selv om man er på ferie.

Cabby 620+ F3 (2011 model)

Cabby er svenskbygd og kan uten tvil sammenlignes med det beste fra Volvo eller enda bedre fra Audi og BMW. Det er snakk om et kvalitetsprodukt ned til den minste skrue i campingvognen. Og nettopp det at den er så godt sammensatt gjør også, at den er blant de tunge i klassen og krever en ordentlig trekkbil. Med andre ord er det ikke en campingvogn for folk, som vil spare penger.

Det er godt med gulvplass midt I campingvognen, slik at man lett kan passere hverandre

Klassisk planløsning

Selve planløsningen er ikke så veldig spesiell, men det er en veldig populær innredning, som passer de fleste i den målgruppen, som velger en campingvogn, som denne. Den er ideell til to personer, som ønsker god plass. Får man besøk eller har med barnebarna kan bordet i stuen slås ned, så man får en ekstra seng. Men, ikke en man sover spesielt godt på. Bakerst i campingvognen er det et soveværelse som består av en stor dobbeltseng med luksusmadrasser, garderobeskap og badeværelse. I midten har man det store kjøkkenet og i fronten er det stue. Det er først og fremst mye gulvplass midt i vognen, slik at man med letthet kan passere hverandre. Oppbevaringsplass finnes i store mengder, og det store garderobeskapet fungerer også som tørkeskap. Under dobbeltsengen er det et stort rom for oppbevaring av campingmøbler og fortelt. Det kan også nås utenfra via en serviceluke, som man godt kunne ha ønsket seg bredere, slik at det ble lettere å få tingene ut.

Dette panelet styrer all den teknikken, som Cabby er full av

De dyreste tingene er skjult

Det som koster mest i denne vognen, er ting som man knapt ser. Den er bl.a. isolert og kan derfor anvendes som helårsbolig. Minusgrader langt under 30 er ikke noe problem, fordi vognen er utstyrt med sentralvarme, som gjør, at kulde ikke kan trenge inn i campingvognen. Det er et genialt system, som også sørger for at vannslanger og spillvannstank ikke fryser til is. Med et såkalt shuntet varmesystem, kan man også velge å ha forskjellige temperaturer i campingvognen. Oppvarmingen er svært effektiv og fungerer i løpet av få minutter. På en tur om sommeren opplever man, at campingvognen stort sett er ressurs nøytral, fordi det er et godt inneklima. Skulle det bli for varmt i campingvognen, kan alle vinduene og den store takluken åpnes opp.

Cabby 620+ med avstemte stafferinger

Sikkerhet på topp

Der de fleste andre campingprodusenter de senere årene, har satset mye på interiør og design, så er Cabby helt framme i teten, når det handler om sikkerhet på ferien. Det er selvfølgelig viktig, at man føler seg hjemme i campingvognen sin, men sikkerhet er langt viktigere. Cabbys satsing på sikkerhet kommer til uttrykk i Cabby Safety System, noe som betyr, at campingvognen er bygget på AL-KO chassis og har både AKS (Anti Slingre System) og ATC (AL-Ko Trailer Control) samt nitrogenfylte dekk.

Stue og kjøkken er plassmessig godt fordelt

Ekstrem god kjørekomfort

Kjørekomforten er helt på topp, og er pr. dato noe av det beste, jeg har prøvd. I denne testen er det kjørt over 6.000 km på noen av Europas mest utfordrende veier. Campingvognen ligger 100 % stabilt på veien, og det gir en langt mer avslappende kjøring. Vindfølsomheten er omtrent ikke eksisterende. Etter min mening burde AKS og ATC eller lignende systemer vært standard på alle campingvogner i dag. Hatten av for at Cabby prioriter familiens sikkerhet så høyt.

Kjøkkenet er stort med mange praktiske uttrekksskuffer og benkeplass

Stort kjøkken

Det er umiddelbart avsatt mye plass til kjøkkenet i forhold til hele campingvognens størrelse. Kan man som jeg like å lage mat på ferien, er det genialt. Det er suverene uttrekksskuffer med soft close, sklisikker bunn og uendelig med plass. Det er kildesortering av søppel, skjærebrett og krydderhyller. Kjøleskapet på 189 L med separat fryseboks er enormt og svært praktisk, hvis man er matglad og samtidig gjerne vil ha kalde drikkevarer på turen, fordi det kan drives på 12V og dermed kjøle, mens man kjører. Avtrekksviften over de tre gassblussene gjør, at man slipper å stå og lage mat med åpne vinduer.

Det er lagt mye omtanke i de små finessene. Her minibar med plass til vinflasker

Konklusjon

Det er vanskelig å finne mangler i denne campingvognen. Det er ganske enkelt snakk om kvalitet, som holder hele veien, men man betaler også for det. Cabby har valgt de beste underleverandørene i Europa, når det gjelder utstyr. Campingvognens kjørestabilitet er i all slags vær og på alle former for krevende veier helt på topp. I tillegg kommer det behagelige inneklimaet og all oppbevaringsplassen. Det hele krever en god trekkvogn og en fet lommebok. Har man det, får man til gjengjeld noe av det beste, som finnes på markedet i dag.

Stor luksuriøs campingvogn i storslått natur

Fakta

Model: Cabby 620+ F3 -2011 modell
A-mål: 1020 cm
Totallengde: 751 cm
Vekt: 1500/1800 kg
Lasteevne: 336 kg
Chassis: AL-KO, ATC og AKS
Varmesystem: Alde 3010
Vanntank: 45 L
Kjøleskap: Dometic 189 L
Hi-Fi: Radio, DVD
Antenne: Digital
Stofftrekk: Syv forskjellige slag

Cabby 620+ krever plass, når man tar en pause på ferien

Les mer på www.cabby.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden