: Test: Weinsberg CaraOne 400 LK - lett, liten og smidig reisevogn for barnefamilien | Din Fritid

Test: Weinsberg CaraOne 400 LK - lett, liten og smidig reisevogn for barnefamilien

Man tror knapt sine egne øyne, når man går den lille fikse reisevognen Weinsberg CaraOne 400 LK etter i sømmene. Den koster ikke spesielt mye og man kan dermed med god grunn kjøpe ny i stedet for brukt.

Man kunne slevsagt klage på plassen, fordi den er liten, men hvis man helt bevisst ønsker å reise med en campingvogn, som man kan ha med overalt, så er den perfekt. Det er kjøkken, stue og badeværelse og mer har man i virkeligheten ikke bruk for, så lenge man avvikler ferien på den årstiden, da man kan være ute det meste av tiden.

Den lille kompakte reisevognen krever et fortelt for å få plass nok til hele familien. Velg f.eks. Isabella Minor, som er et lett reisetelt, som kan settes opp på 10 minutter

Liten og kompakt

Man fristes til å si, at denne campingvognen fra tyske Weinsberg er så liten, at man må ut for å skifte mening. Likevel er det plass til hele familien, så lenge den består av maksimum to voksne og to barn. Alle har hver sin soveplass i form av to køyer og en dobbeltseng til foreldrene. Soveværelset fungerer også som stue på dagtid og den fleksibiliteten utnytter plassen optimalt. På dagtid har man en stue, der det er rikelig med plass på begge sider av det store spisebordet. Ulempen er imidlertid, at foreldrene må re opp sengen hver kveld. Det tar et par minutter. På en sommerferie, hvor man er ute det meste av tiden, kan man velge å la dobbeltsengen være oppreid hele tiden og så spise ute i forteltet.

Barnas køyesenger dekker helt ut barnas sovebehov og er sikret både i front og ved vinduene

Hyggelige barneværelser

Selv om campingvognen er utrolig kompakt har barna hver sin køyeseng med lamper, hyller, vinduer med myggnett og gardiner. Vinduer og senger er sikret, så selv små barn ikke ramler ut. Det er gode madrasser og lamellbunn i sengene. Fordelen ved å ha køyesenger til barna er, at de kan legges til normal sengetid, for det kan stenges av mellom køyene og resten av campingvognen. I denne delen av campingvognen har barna også sine egne garderobeskap og under den nederste køyen er det et stort rom til oppbevaring av campingutstyr. Stigen til den øverste køyen er trukket så langt tilbake, at den ikke sjenerer barnet i den nederste køyen. Kantene er imidlertid en anelse for skarpe.

Kjøkkenet har ikke avlastningsplass, men spisebordet i stuen kan brukes i stedet

Kjøkken og badeværelse

Det er spesielt på kjøkkenet og i badeværelset, at man merker, at campingvognen er liten. Badeværelset med toalett vil fungere for de fleste, men en voksen mann på f.eks. 190 cm og 100 kg vil ha vanskelig for å komme rundt. Det er også litt vanskelig, hvis man skal hjelpe et barn på toalettet. Det eneste stedet man ser tegn på, at det er spart ved valg av materialer, er på skapet i badeværelset, som er laget av hard plast. Kjøkkenet har alt det et kjøkken skal ha med komfyr, håndvask og kjøleskap, men det er ingen avlastningsplass. Til gjengjeld er det store bord i stuen lett tilgjengelig eller man kan bære maten ut i forteltet. Kjøleskapet er også for lite til fire personer.

Stue, kjøkken og soveværelse på veldig liten plass

Enormt med oppbevaringsplass

Til en campingvogn av denne størrelsen kreves et fortelt. Det behøver ikke være stort. Jeg vil også anbefale, at man supplerer med en grill. I tillegg kommer bord og fire stoler. Alt det campingutstyret krever plass og er det noe denne campingvognen har, så er det oppbevaringsplass. Vognens størrelse tatt i betraktning er det overveldende mye plass. Man har både det høye garderobeskapet over luftvarmen og store dype overskap til tøy i stuen. Under den ene sofaen er det også et rom og gasskassen er enorm. Utfordringen er å ta med de riktige tingene og pakke korrekt, for lasteevnen er bare 160 kg og det er ikke mye for fire personer. Sørg for å pakke alt det tunge som f.eks. teltstenger, campingmøbler, kjøleboks og grill i bilen.

Stuen, som på dagtid kan fungere som leke- og spiseplass. Om natten er det foreldrenes dobbeltseng

Perfekt reisevogn

Weinsberg 400 LK er en herlig reisevogn for barnefamilien, som liker å kjøre fra sted til sted og bare ha med det mest nødvendige. Den kan tas med overalt og med en totalvekt på 1000 kg kan den også trekkes av mange forskjellige slags biler med et overkommelig drivstofforbruk. Man merker så vidt, at man har noe på kroken, og når man kommer fram til destinasjonen og skal rigge opp, tar det også bare noen få minutter. Velg et enkelt reisetelt f.eks. Isabella Minor, som ikke veier så mye og settes opp på ca. 10 minutter.

Toalett med mulighet for dusj er veldig lite, men fungerer fint

Flott campingvogn til prisen

Det er mange lyspunkter ved denne campingvognen. Den største av dem alle er prisen. Man kan anskaffe seg en ny feriebolig, som man kan ta med overalt. Alle har sin egen soveplass og selv om de resterende rommene er små, er de fullt ut funksjonelle. Det er en perfekt reisevogn til sommerferien og når den er kjøpt, er det sammenlignet med mange andre fabrikats vogner i samme størrelse, stadig mange penger til overs til feriemoro.

Weinsberg 400 LK er en liten kompakt reisevogn for barnefamilier

Fakta

Model: Weinsberg CaraOne 400 LK – 2011 modell
Totallengde: 591 cm
Totalvekt: 1000 kg
Lasteevne: 160 kg
Antall soveplasser: 4 (2+2)
A-mål fortelt: 878 cm
Varmesystem: Truma luftvarme
Vanntank: 45 L
Kjøleskap: Dometic 105 L

Den lille kompakte reisevognen krever et fortelt for å få nok plass til hele familien. Velg f.eks. Isabella Minor, som er et lett reisetelt, som kan settes opp på 10 minutter

Les mer på www.weinsberg.com, www.bobilhansen.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden