: Polar 2012: Polar 840 byr på teknisk innovasjon | Din Fritid

Polar 2012: Polar 840 byr på teknisk innovasjon

Til 2012 utvider Polar sitt utvalg med en ny caravanstørrelse, Polar 840. Sjenerøs plass gir mulighet til fine samlinger. Men, campingvognen byr også på mer hardvaluta takket være trådløs oppkobling samt ulike tekniske funksjoner som kan styres rett fra en smart telefon gjennom en ny app.

Kjøkken i Polar 840 (2012-modell)

Polar 840 er den åttende og siste campingvognstørrelsen fra Polar og måler drøye 8,5 meter innvendig. Med hele ni senger kan gode venners selskap nytes til fulle. Samtidig finnes alltid muligheten til den luksus som det innebærer å reise bort på tomanns hånd i en stor vogn. Med enkle tilvalg samt muligheten til å få oppholdsrom foran i alle vognene, får man over 20 varianter av planløsninger å velge blant. Er man makelig av seg passer den nye planløsningen TDS med frittstående dobbeltseng bra. Ikke minst når sengen skal reies opp. For den som vil være nesten unik finnes muligheten til å velge en induksjonskomfyr kombinert med to gassbluss samt et gulvbelegg med mørke fliser – et tilvalg som bare tilbys i Polar 840.

Forprogrammer din belysning

Belysningen i campingvognen er viet stor oppmerksomhet ved utviklingen av elsystemet. Med et eneste knappetrykk kan du regulere lysstyrken for forskjellige separate lamper, grupper av lamper samt alle lamper samtidig via ulike forinnstilte kombinasjoner. Hvilke lamper som skal inngå i hvilke grupper samt hvilke av de forinnstilte verdiene for de ulike kombinasjoner skal være bestemmer du selv. Den eneste lampen som styres som vanlig via en normal bryter er forteltlampen som i tillegg er linket opp mot en bevegelsesdetektor.

I Polar 840 har man installert et 3G-modem

Teknisk utvikling

Produktutviklingen hos Polar innbefatter i år store tekniske framskritt. I Polar 840 har man installert et 3G-modem, noe som gjør at campingvognen kan brukes som et trådløst aksesspunkt for tilgang til internett. I tillegg er Polar 840 utstyrt med et nytt og mer avansert styringssystem for strøm. De ulike funksjonene kan styres via et touchpanel som sitter på veggen i campingvognen, eller fra en smart telefon med hjelp av en nedlastbar mobilapplikasjon.

Appen gjør Polar till den første caravanprodusenten som tar steget inn på markedet for mobilapplikasjoner. Med appen kan du for eksempel se aktuell temperatur, vannivået i to tanker samt batterispenningen. Du får informasjon om vognens helling noe som er nyttig ved oppstillingen av vognen. På den måten kan man enkelt og smidig se hvilket hjørne eller hvilken side som skal senkes alternativt heves.

En campingvogn – tre stillinger

Avhengig av om du er ”hjemme” i campingvognen, borte hos naboen eller ute og kjører langs veien kan du stille inn vognen i tre ulike posisjoner. Med campingvognen innstilt på bo-stilling kan alle campingvognens funksjoner brukes. Når campingvognen står i gå bort-stilling stenges visse av campingvognens funksjoner, for eksempel vannpumpe og de fleste av lampene. Hvis du kobler en bil på tilhengerkontakten og starter bilen kommer campingvognen automatisk i kjøre-stilling. I den såkalte kjøre-stillingen stenges ytterligere en kombinasjon av funksjoner. Når du etterpå skrur av bilen går systemet automatisk tilbake til bo-stilling.

Gulvbelegg med mørke fliser – et tilvalg som bare tilbys i Polar 840

Framtidige funksjoner

Campingvognens elsystem er fleksibelt og utformet for å gi mulighet for utbygging og tilpasse det på en enkel måte i framtiden. Det bygger på CAN (Controller Area Network), samme system som i dag benyttes for å styre funksjoner i biler. Ettersom all data kommuniseres elektronisk via CAN og funksjonene er spredd ut over flere noder behøver det ikke å trekkes noen større mengde med kabler. Vognen blir dermed lettere noe som er positivt både for lommebok og miljø.

Noen av de funksjonene som kan bli virkelighet i en ikke altfor fjern framtid er at brukeren skal kunne logge inn på campingvognen på avstand og se all status. En del funksjoner kommer også til å kunne styres på avstand. For eksempel skal du kunne stille inn varmen i vognen og ha den oppvarmet når du kommer til den. Videre finnes mulighet for å utvikle ulike varslings- og alarmsystemer så som tyverialarm og gassalarm, men også en funksjon som varsler når vanntankene nærmer seg visse nivåer eller om noen av pærene i campingvognen har sluttet å virke. Systemet kan også fungere for logging av ulike data, for eksempel GPS-data, vannforbruk, driftstid med mer. Framtidens muligheter er mange, det er bare fantasien som setter grenser.

Les mer her: www.soliferpolar.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden