: Norge: Camping i Sognefjorden - Ferie på verdensarvlisten | Din Fritid

Norge: Camping i Sognefjorden - Ferie på verdensarvlisten

Har du tenkt deg på ferietur i Norge i sommer? Da bør du vurdere å legge turen innom Sogn og Fjordane som har flere severdigheter og vakker natur på vent.


Flåm er en svært populær destinasjon i sommermånedene.

Dra på langtur

Opplev verdensarvlisten på kloss hold ved å dra på kjøretur i egen bil sammen med familie- eller på egenhånd. Honda Accord er en av bilene som blir anbefalt å dra på langturer med, på grunn av den sporty smidigheten som skal til for å nyte reisen. Blant severdigheter Sogn og Fjordane har å tilby, bør en få med seg Flåm som ligger innerst i Sognefjorden, som er verdens lengste og dypeste fjord. Flåm er mest kjent for jernbanen som ofte er beskrevet som en av verdens mest fantastiske jernbanestrekninger, med en høydeforskjell på 900 meter fra fjorden til høyfjellet. Jernbanen tar deg med på en 20-kilometer lang reise med vakker, norsk natur som ikke bare tar pusten fra utenlandske turister. I Flåm kan en finne camping og overnattingsmuligheter i høysesongen som starter i april. Vil vi anbefale dere å være tidlig ute med å få campingplass eller hytte, siden Flåm er en svært populær destinasjon i sommermånedene!


Vakre naturopplevelser i Sognefjorden

Vakre naturopplevelser

Sogn og Fjordane og Sognefjorden kan også tilby flere vakre naturopplevelser, slik som Nærøyfjorden. Denne berømte fjorden har vakker og vill natur, i tillegg til levende kulturopplevinger i form av små gårder som klamrer seg til fjellsidene. Av aktiviteter som kan gjøres, er det svært populært å dra på sightseeing på fjorden for å oppleve naturen tett på, eller å gå på fjellturer for å nyte friske og norske tradisjoner. I tillegg kan en dra til Jotunheimen Nasjonalpark for å nyte breer og høye fjell, som en kan finne i Luster og Årdal kommune. Du kommer deg dit ved å kjøre fjellovergangen mellom Lom og Luster, Sognefjellsveien, som er en nasjonal turistvei over Sognefjellet. Denne kjøreruten over fjellet er svært populær, og er en av de vakreste naturopplevelse i Sogn og Fjordane. Denne ruten gir deg en fantastisk utsikt med høyeste punkt på 1430 m.o.h., og med en hybridbil som Honda CR-Z kan en nyte omgivelsene på en miljøvennlig og kjørevennlig måte. Det finnes flere overnattingssteder og campingplasser over hele Sogn og Fjordane, så det er bare å begynne å planlegge langturer og sommerferien med en gang!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden