: Norge: På camping i bunnen av Sognefjorden – Lærdal | Din Fritid

Norge: På camping i bunnen av Sognefjorden – Lærdal

Bare fem timers kjøring fra Oslo ligger en liten by med navnet [url=http://www.laerdal.com/no/]Lærdal[/url] i bunnen av den dypeste fjorden og omgitt av høye vakre fjell. [url=http://www.laerdalferiepark.com/]Campingplassen Lærdal Ferie- & Fritidspark[/url] ligger rett ned til [url=http://www.sognefjord.no/]Sognefjorden[/url] og utsikten er ganske enkelt storslagen.

På kajakktur i det turkisgrønne isbrevannet i Styggevatten, på vei opp til Austdalsbreen

Vi skal være i Lærdal i en uke, og første kvelden går med til å skumlese alle de flotte brosjyrene. Det blir vanskelig å velge, men vi bestemmer oss for en tur til Nigaardsbreen som er en sidebre til Jostedalsbreen, som er Nordeuropas største isbre. På Breheimsenteret melder vi oss også på til en heldags kajakktur på Styggevatten, der vi skal helt opp til Austdalsbreen – en annen av Jostedalsbreens mange sidebreer.

Andy, som er vår New Zealandske guide, får raskt gitt sine instrukser, og før vi vet ordet av det glir vi gjennom det vakreste turkisgrønne isbrevann. Lydløst og grasiøst skjærer kjølen seg gjennom det iskalde vannet. Vi padler bare 10 meter fra land for vannet holder bare en temperatur på to grader, og det svømmer man ikke langt i.

På vei til lunsj på fjellet med utsikt til hele Austdalsbreen

Naturens egen kunst

Etter en times god mosjon for armene padler vi rundt en odde og forkanten av den imponerende isbreen dukker opp. Vi blir helt stumme av beundring. Det er bare så flott. Vi stopper ca. 300 m fra selve isbrekanten, fordi den hele tiden kalver. De store isblokkene knekker av med et kjempebrak og lager opp til meterhøye dønninger. Men ved å overholde sikkerhetsavstanden kan vi sitte og nyte synet av isbreen og de store isfjellene gli forbi.

Naturens egen kunst er ganske enkelt imponerende. Turen avsluttes på land, der vi spiser lunsj et stykke oppe på fjellet med utsikt til Austdalsbreen og litt av Jostedalsbreen.

Lærdal Ferie- og Fritidspark - en plass med en fantastisk utsikt og perfekt beliggenhet i forhold til aktivitetene rundt

Tilbake til campingplassen

Vi er tilbake på campingplassen Lærdal Ferie- & Fritidspark og campingvognen vår, etter en lang dag på kajakktur, og med veldig trøtte armer. Alt er pakket hjemmefra, det er mat i kjøleskapet, sengen er oppreid, så det er som å komme hjem til seg selv bare på litt mindre plass.

Vi velger den lette løsningen og rusler over til restauranten på campingplassen, og får et godt solid måltid, før vi stuper på hodet i seng. Trøtte, men man sover godt med bildene av vakker natur på netthinnen. I morgen er vi klar for nye opplevelser.

Verdens længste tunnel - Lærdalstunnellen, der er 24,5 km lang

Anbefalte turer for de aktive

Er man aktiv, og vil oppleve naturen omkring Lærdal kan følgende turer anbefales: Aurlandsvegen over fjellet til Flåm.
Ta verdens lengste tunnel - Lærdalstunnellen tilbake. Den er 24,5 km lang, og er et imponerende byggverk.

Åtte km fottur til Nordeuropas høyeste foss - Vettisfossen på 375 meter. Husk praktisk fottøy.

Kjør opp til Nigaardsbreen en sidebre til Jostedalsbreen. Les mer på www.jostedal.com Kajakkturen tar en hel dag.
Alle kan delta.

Lærdal Ferie- & Fritidspark

Les mer

Lærdal Ferie- & Fritidspark
Lærdalsfjorden/Sognefjorden
Lærdal

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden