: Norge: Selvsikre kvinnelige sjåfører | Din Fritid

Norge: Selvsikre kvinnelige sjåfører

Åtte av ti norske bilførere karakteriserer seg som en god sjåfør, og det er nesten like mange kvinner som menn som gjør det, viser NAFs undersøkelse.

Det at så mange nordmenn har høy selvtillit som bilfører, er en fordel i trafikken hvis man samtidig kjenner sin egen begrensning og ikke overvurderer ferdighetene

Høy selvtillit som bilfører

– Dette slår beina under myten om at menn er så mye mer selvsikre bak rattet enn kvinner, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

Det at så mange nordmenn har høy selvtillit som bilfører, er en fordel i trafikken hvis man samtidig kjenner sin egen begrensning og ikke overvurderer ferdighetene.

– En selvsikker sjåfør gir tydeligere signaler til medtrafikantene enn en usikker sjåfør. Det kan være en fordel for å ferdes sikkert i trafikken, sier Sagedal.

Selv om like mange kvinner som menn nå har førerkort, er det fremdeles slik at menn kjører mer bil enn kvinner. Da skulle man også tro at menn var mer utsatt for ulykker enn kvinner.

Det er ikke tilfelle når man ser på ulykker med personskade. Hvis man veier opp for antall kjørte kilometer, er kvinner faktisk oftere utsatt for ulykker med personskade enn menn.

– Dette tror jeg skyldes at menn har mer mengdetrening enn kvinner. I og med at de kjører mer, har de bedre kjøreferdigheter, mener Sagedal. – Men dette slår lite ut i spørsmålet om egenvurdering i vår undersøkelse, fortsetter hun.

Les siste nytt om campingvogner her

Les mer om camping i Norge her

Les mer om camping i Norge her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden