: Dethleffs 2014: Nytt stort oppgradert modellprogram | Din Fritid

Dethleffs 2014: Nytt stort oppgradert modellprogram

Sikkerheten er satt i høysetet, og standardutstyr er oppgradert på 2014 modellene i Dethleffs’ Camper og Komfort klasse. Interiøret i Camper, Nomad, Beduin og Beduin VIP er blitt endret, og et robust GFK‐tak som gir en forbedret beskyttelse mot hagl, er blitt standard på disse vognene.

 


ATC har direkte innvirkning på vognens bremsesystem Foto: Lars-Erik Paulsson

Nytt til 2014 sesongen

Dethleffs setter en ny målestokk innenfor standardmessig sikkerhet med AL‐KO Trailer Control (ATC). ATC har direkte innvirkning på vognens bremsesystem i kritiske situasjoner og forhindrer at vognen sklir ut. Skyroof er en elegant vindusrekke i taket, som gir det innvendige rom lys og luft. Avhengig av modell monteres det to eller tre takvinduer i en baldakin med bakgrunns belysning, så det danner en optisk enhet. Skyroof er bare tilgjengelig som ekstrautstyr på utvalgte modeller. I 560 FR er det mulig med en ny Lounge‐sittegruppe. Den klassiske sittegruppen blir erstattet av to chaiselonguer, som er plassert ovenfor hverandre. For å oppnå optimal komfort i både sitte- og liggeposisjonen, kan setets dybde reguleres via justerbare rygglener. De videreutviklede ryggekamerasystemene er også nye og kan fås i forskjellige varianter: med en enkel sladrespeilsfunksjon, med sladrespeil‐ og rangeringsfunksjon og endelig i luksusvarianten med 360° panoramautsyn i fugleperspektiv. Selv den enkle varianten er et enormt sikkerhetspluss, for kameraet gir sylskarpe bilder av det som skjer bak campingvognen.

Camper

I klassikeren fra Dethleffs er det kommet fem nye planløsninger i Camper modellseriene. Nyheten Camper 500 FR er med sin lengde på 590 cm kanskje ikke akkurat kompakt, men er tross alt den korteste av planløsningene. Den har en rundsittegruppe bak, hvoretter kjøkkendelen kommer. Ovenfor kjøkkenet er det en smal skjenk, som gir god romfølelse og som skaper bevegelsesfrihet. I fronten er det plassert en dobbeltseng med toalettrom ved siden av.


Til modellåret 2014 er det tilkommet fem nye grunnriss i Dethleffs Camper modellseriene

Camper 520 RET kombinerer enkeltsenger med et stort toalettrom. Lengden er 650 cm. Lignende planløsninger var tidligere bare å finne i lengre og bredere vogner. De tre planløsningene 670 FAR, 670 FKR, 670 FSR har en lengde på 735 cm og adskiller seg bare fra hverandre i midten av vognen. Alle tre har rundsittegruppe bak fulgt av kjøkken, et stort kjøle‐/fryseskap og et klesskap. I fronten befinner det seg en dobbeltseng på langs med et toalettrom ved siden av. I 670 FAR er det en skjenk samt et linneskap. I 670 FKR er dette i stedet for to køyesenger. 670 FST er utstyrt med en sidesittegruppe i midten, som ved behov kan gjøres om til en seng.

Nomad

Nomad er det gedigne alternativet til Camper med mange av de samme grunnrissene. Det nye, i forhold til Camper noe mørkere, nøttefargede tredekoren Noce Padano er til 2014 kombinert med et nytt strukturlaminat og et mørkt gulvbelegg i fliselook. De brune trekkene i bomiljøet Magnolia med blomster‐/filigranmønster på ryggputene avrunder interiøret. Hvis man heller vil ha blå‐grå‐nyanser, kan man i stedet velge bomiljøet Concerto. Det finnes i alt 22 grunnriss i Nomad‐serien, som er den største i Dethleffs modellprogram. I 2014 er det tilkommet syv nye grunnriss. Fem av disse er de samme som de nevnte nye Camper‐planløsningene. I tillegg er det tilkommet ytterligere to nyheter.


Dethleffs Nomad er det gedigne alternativet til Camper med mange av de samme grunnrissene

Komfortabel innredning

Nomad 600 DR har en lengde på 675 cm og har en kingsize seng bakerst med et klesskap på hver side av sengen. Toalettrommet er plassert i midten av vognen med kjøkken ovenfor. I fronten er det en rundsittegruppe. 600 DR er fram for alt ideelt til paret, som setter pris på en komfortabel innredning og et stort kjøkken. Nomad 760 ER er en av de lengste vognene i denne serien med sine 805 cm. Den har også en rundsittegruppe etterfulgt av et kjøkken med et stort kjøle‐/fryseskap bak.


Beduin og Beduin VIP er Dethleffs toppserie med et eksklusivt design

Beduin og Beduin VIP

Beduin og Beduin VIP er Dethleffs toppserie med en eksklusiv design, et flott, moderne interiør og mye utstyr. Til det nye modellåret understreker den moderne møbeldekoren Noce Padano Beduins eleganse med tofargede overskapsluker i creme og trelook og med forkrommede pyntelister. Her kan der velges mellom to bomiljøer: Solana med beigefargede trekk og et ryggmønster i creme og brunt samt Concerto, som beskrevet under Nomad. Utvendig forblir Beduin og luksusversjonen av denne, Beduin VIP, hovedsakelig uforandret til det nye modellåret.


Dethleffs Beduin 600 DR

17 grunnriss i Beduin-serien

Det finnes 17 grunnriss i Beduin‐serien til modellåret 2014 – 14 av disse kan også fås som Beduin VIP. Deriblant finner man også de nye grunnrissene, som ble presentert under Camper og Nomad, imidlertid kan 520 RET ikke fås som verken Beduin eller Beduin VIP. Navnet Beduin VIP sier alt. Flotte tekstiler, skinninteriør og komfortutstyr som standard tilfredsstiller de høyeste krav til plass, stil og luksus. Også i 2014 omgis Beduin VIP av en eksklusiv flair. Den mørke møbeldekoren Edelakazie kombinert med det lyse, cremefargede bomiljøet i ekte skinn og bomiljøet Bengasi gir interiøret en nærmest yacht‐lignende look.


Oversikt over grunnriss for Dethleffs Camper, Nomad, Beduin og Beduin VIP

Kampagnemodeller

Fire nye kampagnemodeller præsenteres også til 2014: Camper / Nomad 470 ER og Camper / Nomad 470 FR. Alle er udstyret med Family pakke, Ambiente pakke og el gulvvarme. Hvis man i stedet skulle ønske selv at udstyre sin vogn, er modellerne i Camper og Komfort klassen som standard udstyret med DK Basic som indeholder Family pakke (ved Beduin VIP også inkl. Ambiente og Styling pakke), ATC, GFK‐tag, myggenetdør samt fladskærmsholder. I visse modeller er også Bruser pakke og stort køle‐/fryseskab en del af basisudstyret. Derudover kan man vælge de specielle DK pakker: DK Vinter light indeholder DK Basic, gulvvarme samt Ultra heat DK Vinter snow indeholder DK Basic og Vinterkomfort pakke Alde Snow.

Se de nye 2014 modellene fra Dethleffs på hjemmesiden

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden