: Gode råd: Første gang du leier | Din Fritid

Gode råd: Første gang du leier

Det kan være vanskelig å vite om man er skapt for camping. Hos mange, som aldri har prøvd det, dukker fordomsfulle bilder opp om tykkfalne mennesker i like joggedresser. Men å dra på camping er mye mer enn det, og dersom du har lyst til å prøve det uten å måtte foreta noen investeringer, er løsningen å leie. Ved å leie seg fram til campingferien får man uten å være avhengig av noe prøvd det frie liv tett på naturen. Men hvordan gjør man og er det ting man skal være oppmerksom på.

For det første er det mange forskjellige måter å leie seg fram til campingturen. Det mest vanlige i dag er å leie en luksushytte, en villavogn eller et villatelt i de sydeuropeiske land. Det foregår på den måten at du pakker bilen hjemmefra med hele familiens personlige eiendeler og flytter inn, når du kommer fram til campingplassen. Når du leier på denne måten er det som regel min. for en uke av gangen.

Plasser som leier ut disse enhetene er ofte veldig store og kan sammenlignes med ferieparker, der du finner alt fra handlemuligheter, restauranter, strand, swømmebasseng og aktiviteter. Å campe på denne måten minner veldig om charterferie. Du bor bare på campingplass i stedet for hotell.

I Skandinavia har de fleste campingplasser i dag også en eller annen form for utleie. Enten i form av hytter, campingvogner eller villatelt. Her foregår det på samme måte. Du kommer med dine personlige eiendeler og flytter inn, når du kommer til plassen. De fleste hyttene har servise og dyner, men husk å sjekke leiekontrakten eller spør campingplassen for sikkerhets skyld.

Hvis du ikke vil ligge fast på en plass, er det også mulig å leie teltvogner, campingvogner eller bobiler. En hel del caravanforhandlere leier ut en eller flere av disse enhetene. I utleieprisen er forsikringer innkludert. Når du leier bobil kan et bestemt antall kilometer være innkludert, hvoretter man betaler et beløp for de kilometer, som kjøres i tillegg.

Dersom ferien ikke skal tilbringes i Norge kan det være penger å spare på å leie utenlands. Det er veldig varierende om ekvipasjen har service, rengjøringsmidler og dyner. Husk å sjekke leiekontrakten. I høysesong leies det som oftest kun ut på ukebasis.

Ulempen ved å leie er, at det er forholdsvis dyrere enn å eie din egen vogn, dersom du reiser mye. Skal du bare av gårde en uke eller to er det billigere å leie. Det er til gjengjeld mange fordeler med å leie. Du er bare avhengig av campingvognen eller bobilen i den perioden, når du avvikler ferien.

Du skal ikke i tillegg måtte tenke på vedlikehold, forsikringer med mer. Dersom du går og vurderer et kjøp, er det også en god ide å starte med å leie, så du får prøvd noe forskjellig før du innvesterer pengene dine i egen vogn. Uansett om du leier eller eier kan du jo stadig bytte reisemål og få sett noe forskjellig og det er jo hele ideen med camping. At man selv bestemmer og kan kjøre etter nesetippen.


Faktaboks

I høysesongen, som er skolens sommerferie, er det ofte bare mulig å leie for hele uker av gangen. Utenom sesongen er utleierne noen ganger mer fleksible.

Med personlige eiendeler menes også håndklær og sengetøy. Mange steder kan man leie sengetøy inkl. håndklær for ca. 100,- kr. pr. uke pr. person.
Hvis rengjøring ikke er innkludert i prisen, så husk rengjøringsmidler og rengjøringsutstyr.

Husk å sjekke leiekontrakten med hensyn til forsikringer, rengjøring og ting, som du selv skal ha med.

Utleiere sydpå

www.eurosites.com


Utleiere i Skandinavia

Flere caravanforhandlere leier ut både teltvogner, campingvogner og bobiler.

Norge:
www.camping.no eller
www.campingnorge.no
Sverige:
www.camping.se
www.stuga.nu eller
www.campingsverige.se
Danmark:
I Danmark finnes det ikke en sentral enhet med alle utleiemuligheter, men www.campingdanmark.dk har startet opp en utleiedatabase, der det i dag finnes rundt 1.000 enheter – både hytter, campingvogner og bobiler m.m.. Mange flere er på vei.
www.topcamp.dk kan du finne alle TopCamps campingplasser, som alle har veldig fine hytter.
www.dk-camp.dk, Danmarks største campingplassorganisasjon, finnes også hytter på utrolig mange plasser.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden