: Italia: Union Lido - en helt komplett ferieopplevelse | Din Fritid

Italia: Union Lido - en helt komplett ferieopplevelse

Union Lido er kanskje Europas aller beste campingplass. På stranden utenfor Venezia i Italia ligger ikke bare en campingplass, men en hel, liten by som alene kan tilby deg alt det du trenger for å få en komplett ferieopplevelse.


2.500 standplasser og såkalte super-standplasser for campingvogner, bobiler og telt

Utallige muligheter til forskjellige vannsporter

Hva sier du til en kilometer egen strandlinje, aquapark, spa, treningsområder, 14 sanitærbygg, hotell, utleiehytter, shower, restauranter, funpark og mye, mye annet? Totalopplevelsen står sentralt hos eierne av dette komplekset, som har vært i drift siden 1955. Idag er man et team på over 500 personer som hver dag skal sørge for at du ikke savner noe på Union Lido. Bare campingdelen har 2.500 standplasser og såkalte super-standplasser (opp til 120 kvadramter) for campingvogner, bobiler og telt. Et viktig stikkord for eierne er også energi. Sanden er finkornet, og det finnes utallige muligheter til forskjellige vannsporter og leker.


Stranden er 100 meter bred

Moro i Aqua Park

Water Wonderland er det eneste av sitt slag i Europa. Her finnes fosser mellom kunstige klipper, rutsjebaner for de minste, spa, tropisk solarium med hvit sand og mye mer. Totalt handler det om 6.000 kvadratmeter med vannfasiliteter og hvit sand. Sju forskjellige bassenger finnes, blant annet også en såkalt Jet stream som skal stimulere sirkulasjonen i føttene. Andre attraksjoner er Wild River, treborg med barne rutsjebaner, en 6 meterhøy ”superrutsjebane”, vannmassasjesenger, musikalsk groppe, tropisk solarium med utsikt til palmer utstyrt med parasoller og solsenger samt flere barer. En populær aktivitet i Aqua Park Mare er Easy River, der du på store baderinger driver nedover med strømmen.


Union Lido er kanskje Europas aller beste campingplass

En kjempecamping

Campingplassen er enorm med sine 2.500 standplasser. Men standarden imponerer kanskje mer enn størrelsen. Her handler det om et samlet areal på 60 hektar. På området finner du ikke mindre enn 14 toalett- og badebygninger, de fleste også med oppholdsrom og flere steder egne plasser for barn. I tillegg tilbyr Union Lido også luksuriøse hytter og mobilhomes for utleie. Spesielt barn vil lære nye venner å kjenne. De kan delta på enten Baby Club, Mini Club, Junior Club, Scout Camp, Fun Club, Hobby Club, Sportgames Club eller Top Model School – alle med forskjellige tilbud. – Vi er en liten ferieby med 11.200 gjester per natt i høysesongen. Union Lido var en av de første campingplassene som oppnådde miljøsertifiseringen ISO 14011. Det gjorde vi allerede i 1998. Energiproduksjonen kommer utelukkende fra vedvarende energikilder, og vi utvikler hvert år nye solvarmeanlegg til oppvarming av bruksvann, sier arkitekt Claudio Zanetti, som er teknisk sjef for Union Lido.


Water Wonderland er det eneste av sitt slag i Europa. Totalt handler det om 6.000 kvadratmeter med vannfasiliteter og hvit sand

Wellness og relax

Union Lido har satset stort på wellness og relax. I denne avdelingen finner du blant annet ni forskjellige, oppvarmete bassenger med thalasso-rute, innendørs basseng med havalger, rundt basseng med flere dusjmuligheter, temperert basseng og avtagende saltinnhold, brusende strand, aromatisk dampbad, solplasser på taket, massasje og personlige skjønnhetsbehandlinger og mere dertil.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden