En av Italias beste campingplasser:: Union Lido feirer 65 år | Din Fritid
En av Italias beste campingplasser:

Union Lido feirer 65 år

En av Italias aller beste campingplasser fyller i år 65. Det hele startet som en motorsykkelcamp: De to italienske NSU generalimportørene Angelo Macola og Ignazio Vok Senior fikk en idé. De disponerte et stykke land og 15. mai 1955 ble mc-campingen NSU Lido innviet. Arealet var som fire fotballbaner på rad langs stranden. I dag disponerer Union Lido 1,2 kilometer strandlinje, Europas største utendørs ferieanlegg.

Den gang ble det annonsert: «Kjære NSU motorsykkelfører, NSU har innviet en stor campingplass med egen strand ved Adriaterhavet i nærheten av Venezia. Alle europeiske NSU sjåfører som ønsker å tilbringe ferien i Italia er hjertelig velkommen». Dette var før NSU Prinz ble satt i produksjon i 1957.

Macola og Vok plantet noen poppeltrær, i dag finnes det over 14000 trær på plassen. De binder jordsmonnet og gir skygge. Eierne sikret seg støtte fra NSU’s pressesjef Arthur Westrup og fra ADAC’s campingmann Hans Neumann i Tyskland. Sistnevnte ble plassens første direktør og preget plassens ansikt utad.


Idyll på camping Lido.

Tidlig ble det skaffet 220 volt tilkopling og dusjer med kaldt og varmt vann. Matbutikk, isbar og restaurant var på plass fra starten av. Og motorsyklene strømmet på, både NSU Quickly og Fox, tyskerne elsket det. Neste direktør het Armando Ballarin, han kom fra Bayerischen Hof i München, et sted kjent for hotelldrift i toppklasse. Han utviklet stedet videre og i 1994 ble Union Lido som det nå het medlem av «Leading Campings of Europe». I 1972 skiftet man navn fra NSU Lido til Camping Union og Union Lido ble innført på åttitallet. Og «camping, lodging, hotel» ble hengt på da det ikke bare fantes camping, men også bungalower og hotel.

I dag ledes plassen av Alessandro Sgaravatti, en avlegger av Macola familien. Han startet med å studere Südsee-Camp i Tyskland som ble kåret til Tysklands beste campingplass. Nå har han et høykvalifisert team til disposisjon som stadig forbedrer konseptet. Og dagens Union Lido gjør inntrykk. Som Italias første campingplass har de oppnådd offisielt fem stjerner, og er et forbilde for andre. Og etter 59 år fri for hunder er det nå åpnet en egen plass for gjester med hund. Det er flest tyske besøkende på plassen men det blir mer og mer internasjonalt. Det sies at folk er stort sett meget fornøyd etter opphold på plassen, undertegnede besøkte Union Lido i 2000 og hadde litt blandede opplevelser. Det var nesten én kilometer fra anvist plass til resepsjonen. Men standarden var høy. I dag dekker plassen 72 hektar mot 12 i 1955. Kapasiteten er på over 11 000 gjester i året mot 2200  første året. Videre er det 17 sanitær hus, 6 hektar strand, 8 restauranter, 6 barer og isboder, 23 butikker og det hele driftes av 500 medarbeidere.  

Allsidig campingplass

Ganske mange ganger har Union Lido blitt rangert som nr én. F.eks. var det den første italienske LeadingCamping. I 2015 var det den første campingplassen i Italia som offisielt ble klassifisert med 5 stjerner. Igjen kom Union Lido-strategene med noe helt nytt til 65-årsdagen til denne supercampingplassen på Adria: Den første multi-emnecampingplassen i Europa. Tanken bak er å lage noe så tilpasset som mulig for hver og en. Union Lido vil bli til fire Union Lidos på et og samme sted. Den ‘tidløse leiren’ tilbyr stillhet og avslapning for modne gjester over 65 år. Det er den velkjente Union Lido-ånden i ‘Classic Camp’, her er alt fortsatt det samme. Helt ny er imidlertid ‘Speedy, Camp’, som appelerer spesielt til barn. Her finner du Speedy, maskoten til Union Lido og man bor i fantasifulle dekorerte hytter eller villaer. Den fjerde i ligaen er ‘hundeleir’, allerede prøvd og testet for bobiler med hunder. Disse fire områdene er bare begynnelsen, det er planlagt ytterligere temaer i fremtiden for å fremme den individualiserte campingferien. Ytterligere informasjon: www.unionlido.com

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden