: Italia: Camping Bungalow Park Tahiti - deilig plass syd for Venezia | Din Fritid

Italia: Camping Bungalow Park Tahiti - deilig plass syd for Venezia

Helt ned til Adriaterhavets tempererte vann ligger en av Europas absolutt mest luksuriøse campingplasser. Flere av de ledende europeiske campingorganisasjonene (f.eks. ADAC) har kåret plassen til Europas beste. 10 dager fløy av gårde med akkurat de opplevelsene og aktivitetene, som en ferie bør inneholde.

Camping Bungalow Park Tahiti - perfekt campingplass for hele familien

”Totalcamping”

Ca. 100 km syd for Venezia ligger Camping Bungalow Park Tahiti og det er der vi svinger til venstre og kjører ekvipasjen vår rett inn på en campingplass, som kan gå under begrepet “totalcamping”. Det vil si, at vi egentlig ikke behøver å forlate plassen i den tiden ferien varer, for her er alt. Med alt menes for det første toalett-, dusj-, vaske- og kjøkkenfasiliteter av veldig høy standard. Det blir f.eks. gjort rent tre ganger om dagen. Oppstillingsplassene er delt opp i fem kategorier. Standard på alle plassene er elektrisitet (10 Amp.) og satellitt TV, men de beste plassene er bl.a. 100 m2 store med gress og har egne små fasilitetshus med bad og toalett. For det andre er det en campingplass med et aktivitetsanlegg for alle aldre og temperamenter. Sportsanlegg med tennisbaner, fitness, ballbaner og svømmebasseng.

Personalet ønsker alle nasjonaliteter velkommen

Ikke noe mangler

Hvis sandstranden ikke er bra nok, er det et kjempemessig vannland med både halsbrekkende rutsjebaner og idylliske avslappingsområder, der du bl.a. kan få massasje, innenfor få minutters gange, uansett hvor du bor på plassen. For de helt unge er det innredet et spesielt ungdomsområde med diskoteker og Internet Point. For de helt små er det miniland med bl.a. lekeplass.

For både store og små er det for øvrig et fullspekket aktivitetsprogram med både mountainbike og turer i området. Så når italienerne har funnet opp begrepet totalcamping, mener de en campingplass med alle former for serviceanlegg og aktiviteter. Det skal ikke mangle noe.

Det finnes mange forskjellige fugler og dem kan man få sett på guidede turer

Vi kom tett på fuglene

Campingplassen ligger rett syd for den store Deltaparken, hvor mange av Po-elvens bielver renner ut. Vannet er en blanding av friskt elvevann og saltvann fra Adriaterhavet og denne sammensetningen gir en spennende og veldig variert flora og fauna. Hver dag arrangeres det turer med båt i det labyrintlignende kanalsystemet eller på sykler på de mange dikene. Vi ble med båten og nøt hele dagen under blå himmel blant mange forskjelligartede fugler, samtidig som den engelsktalende guiden fortalte om områdets mangeårige fisketradisjoner. Det er på ingen måte gått en ornitolog tapt i meg, men det gjorde likevel et stort inntrykk å se så mange forskjellige fugler på så nært hold. Husk hatt eller caps mot solen, solkrem og masser med vann.

Krigskirkegården rett utenfor Argenta, hvor den danske krigshelten Anders Lassen ligger begravet

Comacchio - dansk krigshelt

En av Danmarks største krigshelter Anders Lassen, som falt natten til den 9. april 1945 ligger begravet på krigskirkegården rett utenfor Argenta. Han tjenestegjorde under det engelske flagget og ledet slaget om befrielsen av Comacchio. En strategisk viktig by for de allierte mot slutten av 2. Verdenskrig. Oppgaven ble til de grader vanskeliggjort av den lave vannstanden i deltaet rundt byen, men med hjelp fra de lokale fiskerne og deres spesielle flatbunnede båter, kom Anders Lassen og hans menn i posisjon til å kunne befri den vakre byen. Comacchio ligger ca. en halv times kjøring fra campingplassen, men er en liten perle, som ikke mange besøker, og det er synd.

Comacchio - en liten hyggelig kanalby som ligger en halv times kjøring fra campingplassen

Kos i sentrum

I dag går livet sin vante gang i den lille kanalbyen, der lokale menn koser seg med både espresso og avis på stamkafeen, mens kvinnene gjør dagens innkjøp på små markeder. Ål fra deltaet er en av hovedingrediensene på hverdagens spisekart.

Ålen i Italia har en hel karakteristisk smak og kan på ingen måte sammenlignes med den ålen, vi spiser her hjemme

Fisken som det tar flere timer å spise

Og det fikk oss også til å gå inn på en av de små hyggelige restaurantene for å spise lunsj. Når vi sier lunsj, tenker vi normalt på et raskt stykke brød midt på dagen, men her har italienerne virkelig forstått å nyte livet. Det tok ikke mindre en to og en halv time å innta dagens midterste måltid, som besto av fire retter mat. Vi startet med en lekker antipasta, etterfulgt av en enda mer velsmakende pastarett med alt det gode fra havet. Hovedretten ble så å si en orgie av blekkspruter, skalldyr, flyndre og masser av ål. Ålen er absolutt områdets spesialitet og fanges i deltaet etter metoder, som er mange hundre år gamle. Til alle rettene spises det særpregede tvinnede brødet: coppia.

Ålen har for øvrig en helt karakteristisk smak og kan på ingen måte sammenlignes med den ålen, vi spiser her hjemme.

Der skjer alltid noe på campingplassen, men det er også mulighet for total avslapping hvis man ønsker det

Ren avslapping

Nå egner vi oss vanligvis ikke til å ligge på stranden. Vi har ofte tenkt på om det er et gen vi mangler. Men likevel brukte vi den siste dagen på stranden. Du behøver nemlig ikke ligge på ryggen for å være på stranden. Vi slappet av med en tur på vannscooteren og en god omgang strandvolley sammen med andre strandgjester. Det ble for øvrig til et oppgjør mellom et rent dansk - og et internasjonalt lag – og vi vant. En perfekt avslutning på en opplevelsesrik uke.

Det er variasjonen av muligheter, som gjør, at området er ideelt for campingfamilier. Uansett alder og interesse, er det noe for enhver smak. Avslapping, god mat, full fart, spennende kultur, vakker natur i campingomgivelser av veldig høy standard. Som camper kan man ikke finne noe å klage over!

Les mer om campingplassen her

Spar penger:
I månedene mai, juni og september gir campingplassen rabatt på oppstillingsplasser, utleiecampingvogner og hytter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden