: Ny styrke utvendig og nye verdier innvendig | Din Fritid

Ny styrke utvendig og nye verdier innvendig

Niesmann+Bischoff produserer rundt 400 bobiler i det øverste kvalitetssjiktet hvert år. Her er det ingen samlebånd eller produksjonslinjer. Hver enkelt bobil blir individuelt designet, produsert og kvalitetssikret.

Niesmann+Bischoff Arto har fått nytt frontdesign. Foto: Produsenten

To modeller

Den lille tyske produsenten med rundt 170 medarbeidere har to modeller: Arto og Flair.

Arto

Niesmann+Bischoff Arto leveres i totalt 17 ulike interiørløsninger. Fra Arto 59 GL til toppmodellen 88 E. Her finnes sengeløsninger for de fleste ønsker, de tre modellene med F i betegnelsen har frittstående dobbeltseng, mens E-modellene samt Arto 79R har to separate senger.
I 2014-versjonen får Arto nytt front design som er mer aerodynamisk. Bobilfronten og støtfangerne er laget av værbestandig GRP. Det samme gjelder bilens bakparti.
Bakakselen er gjort 12 cm bredere (198 cm) for å skape et bedre veigrep. Garasjen er sju centimeter høyere. Arto har LED-baklys, og designet på utelysene på bilen gjør Arto lett gjenkjennelig på kveldstid. Ryggekameraet er bedre integrert og beskyttet. Ikke minst gir LED-kjørelysene bedre sikt. Sidespeilene er videreutviklet. Arto leveres i hvitt eksteriør, eller du kan velge champagne med antrasitt eller høyglans kontraster.
Dashbordet har fått nytt design og tilgang på mer varmluft for frontruten, det er også mulig å tilleggsbestille en ekstra varmemodul som utelukkende jobber for å holde frontruten is- og duggfri.
Selve dashbordet er laget i polypropulene som har lav vekt og utmerkede varme- og støyisoleringsegenskaper. Senkesengen går 10 cm lavere.
Annet ekstrautstyr er sentrallås som også inkluderer garasjen og setter på lysene i 30 sekunder. Arto kan også leveres med elektrisk styrt solskjerming for fører og passasjer.

Flair

Denne modellserien har litt færre alternativer. Flair-serien består av sju bobiler fra 710i W til 800i FBW. Flair tilbyr de tre vanlige sengealternativene: Tverrstilt dobbeltseng, frittstående dobbeltseng og to separate enkeltsenger. Den frittstående dobbeltsengen er hele 150 cm bred.
Senkesengen er 140 cm bred og er utstyrt med en praktisk en-hånds mekanisme for å låse den i transportposisjon. Kan også fåes med elektrisk motor og styring. En nyhet på 2014-modellen av Flair er inngangsdøren som gir 65 cm innvendig åpning. Selve døren er utstyrt med en ny gassdemper. Trinnene er også forbedret ved at de er både dypere og bredere og de er lyssatt. Lys har det også blitt i garderobeskapet. Årets vannpumpe er ny og mer lydløs, og det er montert en ekstra usb-kontakt over døren.
Flair har en omfattende utstyrsliste som omfatter elektrisk motor på senkesengen, ekstra varmer til frontruten, panoramavindu på badet og elektrisk blendingsgardin.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden